Hovädzia polievka od babičky recept z roku 1963. Blíži sa nám chladné počasie a hovädzia polievka je vhodným riešením do takéhoto počasia. Preto si dneska ukážeme ako si pripravíme kvalitný hävadzí vývar od babičky.
Tento recept je súčasťou knižného vydania z roku 1963, preto verím že po uverení sa budete cítiť ako u svojej babky. 🙂
Hovädzia polievka od babičky
Hovädzia polievka od babičky je jednou z tých tradičných a chutných receptov, ktoré nám prinášajú spomienky na detstvo a rodinné stretnutia. Preto je úžasné, že si túto klasiku môžeme opäť uvariť!
Aby sme si pripravili túto polievku, potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
- 500 gramov hovädzieho mäsa (napríklad rošt)
- 1 cibuľu
- 2 mrkvy
- 2 petržlenové korene
- 1 kaleráb
- 1 zeler
- niekoľko strúčikov cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá pažítka a petržlen na dochutenie
Postup:
- Mäso dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Mrkvu, petržlenové korene, kaleráb a zeler ošúpte a nakrájajte na hrubé plátky.
- Do väčšieho hrnca dajte mäso a zalijte ho vodou, aby bolo mäso úplne pokryté. Pridajte cibuľu a zeleninu. Prikryte hrniec a nechajte zmes variť asi 30 minút, alebo kým sa mäso nezmäkne.
- Vložte do polievky cesnak a nechajte ju variť ďalších 10 minút.
- Nakoniec pridajte soľ a korenie podľa chuti a nechajte polievku variť ešte 5 minút.
- Hotovú polievku môžete podávať s čerstvou pažítkou a petržlenom na dochutenie.