Čo budete potrebovať:
– 500g zmesi rôzneho ovocia (napr. jahody, maliny, čučoriedky, broskyne)
– 1 polievková lyžica medu
– 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
– 1 čajová lyžička mletej škorice
– 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
– 500ml vody
Maďarská ovocná polievka
Ako postupovať:
1. Dôkladne umyte ovocie a nakrájajte ho na menšie kusy.
2. Vo väčšom hrnci zohrejte vodu, následne pridajte ovocie, med, citrónovú šťavu a škoricu. Nechajte variť približne 10 minút, kým sa ovocie nezmäkne.
3. Rozmiešajte kukuričný škrob vo vode a vmiešajte ho do hrnca s ovocím. Vařte ešte 5 minút, aby sa polievka zahustila.
4. Nechajte polievku vychladnúť na izbovú teplotu a následne ju preceďte cez sitko, aby ste odstranili kôstky a semienka z ovocia.
5. Podávajte studenú ovocnú polievku do misiek a podľa vlastného uváženia ju môžete ozdobiť čerstvým ovocím alebo lístkami mäty.
Prajem dobrú chuť!