Mangoldová polievka

Mangoldová polievka, tiež známa ako špenátová polievka, je skvelá voľba pre zdravý a chutný obed. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 väčšia hlava mangoldu (špenátu)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na dusenie

 

Mangoldová polievka

Postup:

  1. Mangold opláchnite, odstráňte hrubé stonky a nakrájajte na menšie kúsky. Listy si uschovejte na stranu.
  2. Na panvici rozpálte olej a orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, až získajú zlatisto-hnedú farbu.
  3. Pridajte nakrájaný mangold a nechajte ho dusiť asi 5 minút, kým zmäkne.
  4. Medzitým si olúpte a nakrájajte zemiaky na menšie kúsky.
  5. Do hrnca s mangoldom pridajte nakrájané zemiaky a zalejte zeleninovým vývarom.
  6. Polievku osolte a okorente podľa chuti.
  7. Varíme asi 20-30 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
  8. Vrcholové listy mangoldu nakrájajte na tenké prúžky a pridajte ich do vývaru.
  9. Nechajte polievku prevrieť ešte 5 minút.
  10. Ak chcete hladšiu konzistenciu, môžete polievku rozmixovať tyčovým mixérom.

Hotovú mangoldovú polievku môžete servírovať s čerstvým chlebom alebo krutónmi. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *