Maslová zeleninová polievka

 

V prípade, že hľadáte návod na maslovú zeleninovú polievku, tu je jednoduchý postup, ktorý môžete vyskúšať:

Budete potrebovať:

  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 veľkú cibuľu (nasekanú)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 3 mrkvy (nakrájané na kolieska)
  • 2 zemiaky (nakrájané na kocky)
  • 1 červenú papriku (pokrájanú)
  • 100g mašlí (hrubé cestoviny)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate (nasekanej) na ozdobu

 

Maslová zeleninová polievka

Návod:

  1. Na sporáku zohrejte olej v hrnci a pridajte cibuľu spolu s cesnakom. Orestujte ich, kým nezískajú zlatistú farbu a príjemnú arómu.
  2. Do hrnca pridajte mrkvu, zemiaky a papriku a orestujte ich na niekoľko minút.
  3. Do hrnca vložte mašle a vývar a priveďte do varu. Varíme približne 10 – 15 minút, alebo kým zelenina nie je mäkká.
  4. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa vašich preferencií.
  5. Polievku nalejte do misiek a ozdobte nasekaným petržlenom.

Verím, že si túto maslovú zeleninovú polievku vychutnáte! Dobrú chuť!

Maslová zeleninová polievka-2

Ako dlho sa varia šampiňóny?

Ako dlho sa varia šampiňóny?

Čítať viac »

2) Maslová zeleninová polievka

Maslová zeleninová polievka patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktorých príprava sa odporúča v chladnom počasí. Spojenie rôznych druhov zeleniny s bohatou maslovou príchuťou ju robí dokonalým komfortným jedlom. V tomto príspevku sa pozrieme na jednoduchý recept, ktorý si môžete pripraviť aj z pohodlia domova.

Ingrediencie

Na prípravu maslovej zeleninovej polievky si pripravte:

  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 1 paprika
  • 300 g brokolice
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti

Príprava

Začnite opražením jemne nasekanej cibule na masle, až kým nezmäkne. Následne pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak a krátko ich orestujte. Potom pridajte nakrájanú papriku a brokolicu. Nezabudnite všetky ingrediencie zamiešať, aby sa dobre spojili s maslom.

Pridajte zeleninový vývar a varte približne 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Na konci dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti. Ak máte chuť, môžete polievku rozmixovať na jemnejšiu konzistenciu.

Maslová zeleninová polievka je ideálna na zahriatie a dodá vám potrebnú energiu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Justina Ondrisova píše:

    Recept sa mi veľmi páčil, určite ho vyskúšam. Mám rada mašľovú zeleninovú polievku.

  2. Arpad Karolcikova píše:

    Táto mašľová zeleninová polievka vyzerá veľmi chutne a jednoducho. Určite ju čoskoro uvarím.