Mäso na šťave s ryžou

Ak máte pripravené mäso so ryžou, určite vám vyjde na vynikajúce jedlo! Predstavujeme vám jednoduchý recept na jeho prípravu:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie, podľa vášho výberu)
  • 1 cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 šálka ryže
  • 2 šálky vody
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • olej na opekanie

 

Šťavnatosť mäsa s ryžou

Návod na prípravu:

  1. V hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, až kým nebude krásne hnedé.
  3. Pridajte ryžu a premiešajte ju s mäsom, dokiaľ sa ryža nespojí s olejom.
  4. Olej zalejte vodou, dochuťte soľou a korením a nechajte variť.
  5. Keď začne voda vrieť, znížte teplotu, zakryte hrniec pokrievkou a varte ryžu, až kým nebude mäkká a voda sa neodparí.
  6. Ak je ryža mäkká, odstavte ju z plamena a nechajte ju chvíľu postáť pod pokrievkou.

Váš pokrm s mäsom a ryžou je teraz pripravený na servírovanie! Prajeme dobrú chuť!

 

Mäso na šťave s ryžou - 2

2) Mäso na šťave s ryžou

Na mäso:

  • 500 g hovädzieho alebo bravčového mäsa (napr. plece alebo krkovička)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak (voliteľný)
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 500 ml hovädzieho alebo kuracieho vývaru
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 2-3 zrnká nového korenia

Na ryžu:

Hrnčekové lievance z ovsených vločiek

Hrnčekové lievance z ovsených vločiek

Čítať viac »

  • 250 g ryže (dlhozrnná alebo guľatozrnná)
  • 500 ml vody alebo vývaru
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžica masla (voliteľne)

Návod na prípravu:

  1. Úprava mäsa:

    • Mäso dôkladne umyte a nakrájajte na kocky o veľkosti asi 2-3 cm. Osoľte a okoreňte.
    • Na rozohriatom oleji v hlbokom hrnci opečte mäso do hneda. Potom ho vyberte a uložte na tanier.
  2. Úprava zeleniny:

    • Na tom istom oleji, kde ste opiekli mäso, pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a opážte ju do sklovita.
    • Následne pridajte nasekaný cesnak a mrkvu (pridanie zemiaka je voliteľné). Opékať ešte niekoľko minút.
  3. Dusenie:

    • Mäso vráťte späť do hrnca, pridajte mletú papriku, bobkový list a nové korenie. Všetko starostlivo premiešajte.
    • Olej zalejte vývarom a priveďte k varu. Následne znížte teplotu, zakryte hrniec pokrievkou a nechajte dusiť približne 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne.
  4. Príprava ryže:

    • Medzitým, čo sa mäso dusí, pripravte si ryžu. V hrnci priveďte vodu alebo vývar k varu a osolite.
    • Vložte ryžu, zamiešajte a prikryte pokrievkou. Varte na nízkej teplote asi 15-20 minút, alebo kým sa voda nevstrebe a ryža je mäkká. Ak chcete, na konci varenia môžete pridať lyžicu masla pre zlepšenie chuti.
  5. Podávanie:

    • Po uvarení mäsa skontrolujte, či je mäso dostatočne mäkké a omáčka má požadovanú hustotu (ak je potřeba, môžete pridať trochu vody alebo vývaru).
    • Servírujte horúce mäso na šťave s ryžou, môžete ozdobiť čerstvými bylinkami podľa chuti.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Pavol42 píše:

    Maso na šťave s ryžou je úžasná jednoduchá pochúťka, ktorú si zamilujú všetci členovia rodiny!

  2. Simkova Silvia píše:

    Vždy som sa bála variť maso na šťave, ale tento recept je naozaj jednoduchý a chutný. Určite ho budem variť častejšie!

  3. Tadeas Soltisova píše:

    Tento recept mi pripomína moju babičku, ktorá varila to najlepšie maso na šťave. Som rada, že som našla taký skvelý recept.

  4. Dasa Vircikova píše:

    Mnam, znie to veľmi chutne a veľmi jednoduché na prípravu. Určite to skúsim.

  5. Xenia72 píše:

    Super recept! Môj obľúbený pokrm, ale takto som to ešte nikdy neskušala. Určite vyskúšam.

  6. Neruda Sara píše:

    Takto pripravené mäso s ryžou je vynikajúce a vždy sa mi podarí. Skvelý recept!

  7. Stefania Hanzel píše:

    Jedlo znie lákavo a určite to chutí veľmi dobre. Mňam.