Kuracie stehná na hubách sú lahodné a sýte jedlo, ktoré môžete veľmi jednoducho pripraviť aj doma. Na prípravu budete potrebovať nasledujúce zložky:

– 4 kuracie stehná
– 400 g šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, červená paprika
– 200 ml smotany na varenie
– olej
– petržlen na dochutenie

 

Kuracie stehná na hubách

Postup prípravy:

1. Kuracie stehná si dobre očistite, osolte a okorenite podľa chuti korením.

2. Na troške oleja orestujte kuracie stehná z oboch strán, aby sa pekne zazlatili. Potom ich vyberte z panvice a odložte.

3. Na rovnakej panvici orestujte na oleji nakrájanú cibuľu a cesnak, kým sa cibuľa nezaskloví.

4. Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a orestujte ich, kým nezmenia farbu a začnú sa šťavnato krútiť.

5. Pridajte k nim zapečené kuracie stehná, zalejte smotanou na varenie a nechajte povariť asi 10-15 minút, kým sa mäso neuvarte.

6. Podľa chuti môžete dosoliť, okorenit červenou paprikou a mletým korením.

7. Poriadne premiešajte a nechajte chvíľu ešte povariť, aby sa všetky chute prepojili.

8. Podávajte s čerstvým nasekaným petržlenom a prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *