Kuracie stehná na hubách sú lahodné a sýte jedlo, ktoré môžete veľmi jednoducho pripraviť aj doma. Na prípravu budete potrebovať nasledujúce zložky:
– 4 kuracie stehná
– 400 g šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, červená paprika
– 200 ml smotany na varenie
– olej
– petržlen na dochutenie
Kuracie stehná na hubách
Postup prípravy:
1. Kuracie stehná si dobre očistite, osolte a okorenite podľa chuti korením.
2. Na troške oleja orestujte kuracie stehná z oboch strán, aby sa pekne zazlatili. Potom ich vyberte z panvice a odložte.
3. Na rovnakej panvici orestujte na oleji nakrájanú cibuľu a cesnak, kým sa cibuľa nezaskloví.
4. Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a orestujte ich, kým nezmenia farbu a začnú sa šťavnato krútiť.
5. Pridajte k nim zapečené kuracie stehná, zalejte smotanou na varenie a nechajte povariť asi 10-15 minút, kým sa mäso neuvarte.
6. Podľa chuti môžete dosoliť, okorenit červenou paprikou a mletým korením.
7. Poriadne premiešajte a nechajte chvíľu ešte povariť, aby sa všetky chute prepojili.
8. Podávajte s čerstvým nasekaným petržlenom a prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!