Začnite tým, že si pripravíte huby podľa vášho výberu – napríklad šampiňóny, žampiony alebo hríby. Očistite ich a nakrájajte na plátky. Potom si pripravte slaný nálev.
Na slaný nálev budete potrebovať:
- 500 ml vody
- 2 lyžice soli
- 2 lyžice cukru
- 4-6 klinčekov korenia
- 2 bobkové listy
- 4-6 nových zemiakov alebo 200 g zemiakového škrobu
Zavárané huby v slanom náleve
Postup:
- Najprv zmiešajte vodu, soľ, cukor, korenie a bobkové listy vo veľkom hrnci. Doveďte nálev do varu a povarte ho asi 10 minút, aby sa všetky ingrediencie rozpustili a vznikol silný slaný nálev.
- Medzitým očistite zemiaky, ak ich používate. Uvaríte ich vo vriacej osolenej vode, kým nebudú mäkké. Potom ich môžete pridať do slaného nálevu alebo použiť zemiakový škrob ako zahusťovadlo.
- Keď je nálev pripravený, pridajte doň plátky nakrájané huby. Varíte ich vo slanom náleve asi 15-20 minút, kým nebudú mäkké a prepečené.
- Potom môžete zavarené huby preliať do skleníc a uzavrieť ich. Nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu a potom ich uložte do chladničky.
Vaše zavarené huby v slanom náleve sú hotové. Môžete ich použiť ako prísadu do jedál, do cestovinových šalátov, na pizzu alebo ich konzumovať samostatne ako pochúťku. Dobrú chuť!