Zavárané huby v slanom náleve

Začnite tým, že si pripravíte huby podľa vášho výberu – napríklad šampiňóny, žampiony alebo hríby. Očistite ich a nakrájajte na plátky. Potom si pripravte slaný nálev.

Na slaný nálev budete potrebovať:

  • 500 ml vody
  • 2 lyžice soli
  • 2 lyžice cukru
  • 4-6 klinčekov korenia
  • 2 bobkové listy
  • 4-6 nových zemiakov alebo 200 g zemiakového škrobu

 

Zavárané huby v slanom náleve

Postup:

  1. Najprv zmiešajte vodu, soľ, cukor, korenie a bobkové listy vo veľkom hrnci. Doveďte nálev do varu a povarte ho asi 10 minút, aby sa všetky ingrediencie rozpustili a vznikol silný slaný nálev.
  2. Medzitým očistite zemiaky, ak ich používate. Uvaríte ich vo vriacej osolenej vode, kým nebudú mäkké. Potom ich môžete pridať do slaného nálevu alebo použiť zemiakový škrob ako zahusťovadlo.
  3. Keď je nálev pripravený, pridajte doň plátky nakrájané huby. Varíte ich vo slanom náleve asi 15-20 minút, kým nebudú mäkké a prepečené.
  4. Potom môžete zavarené huby preliať do skleníc a uzavrieť ich. Nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu a potom ich uložte do chladničky.

Vaše zavarené huby v slanom náleve sú hotové. Môžete ich použiť ako prísadu do jedál, do cestovinových šalátov, na pizzu alebo ich konzumovať samostatne ako pochúťku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *