Mäso z diviaka recept

Mäso z diviaka predstavuje skvelú voľbu pre nadšencov chutného a šťavnatého mäsa. Nižšie nájdete jednoduchý recept na jeho prípravu:

Ingrediencie:

  • 500g diviačieho mäsa
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • bylinky (napríklad tymián či rozmarín) podľa chuti

 

Recept na mäso z diviaka

Postup:

  1. Najprv mäso dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Potom ho nakrájajte na menšie kusy.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
  3. V panvici s olejom osmahnite cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Pridajte nakrájané mäso a opečte ho ze všetkých strán, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.
  5. Potom znížte teplotu a pridajte soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Pokračujte v pečení až do úplného podusenia a zmäknutia mäsa.
  6. Prípadne pridajte trošku vody alebo vývaru, aby ste zachovali šťavnatosť mäsa.
  7. Servírujte so svojimi obľúbenými prílohami ako napríklad dusenou zeleninou, pečenou zemiakovou kašou alebo šalátom.

Verím, že si skvele vychutnáte toto chutne upravené mäso z diviaka!

 

Mäso z diviaka recept - 2

2) Mäso z diviaka recept

Mäso z diviaka je skutočným pokladom v gastronómii, ktoré ponúka unikátne chute a možnosti pre kreatívne varenie. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť lahodnú diviačinu s bohatými chutami a zaujímavým postupom, ktorý si rýchlo obľúbite. Nezabúdajte, že vaše kulinárske dobrodružstvo začína práve tu!

Domáce králičie ragú recept

Domáce králičie ragú recept

Čítať viac »

Ingrediencie na prípravu diviačiny

Na tento skvelý recept budete potrebovať:

  • 1 kg diviačieho mäsa (ideálne vykostené koleno)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 pohár červeného vína
  • 1 pohár vývaru (najlepšie diviačí)
  • Čerstvé bylinky (rozmarín, tymián)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej

Postup prípravy

Začnite prípravou marinády: nakrájajte cesnak a cibuľu na jemno a zmiešajte s olivovým olejom, červeným vínom, soľou a korením. Potrite diviačie mäso touto zmesou a nechajte marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny.

Následne vyberte mäso a opražte ho na panvici dozlatista. Preložte ho do pekáča, pridajte nakrájanú mrkvu, bylinky a zalejte vývarom. Zakryte a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké a šťavnaté.

Záver a tipy

Podávajte s prílohou podľa vášho výberu. Vyskúšajte zemiakovú kašu alebo dusenú zeleninu, ktoré výborne doplnia túto delikátnu diviačinu. Tento recept na mäso z diviaka je ideálny na slávnostné príležitosti alebo len tak, pre radosť vašich blízkych. Užite si jedinečnú chuť a kvalitu, ktorú diviačina ponúka!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Wow, tento recept na mäso z diviaka vyzerá naozaj skvele! Nikdy som nejedla diviačinu, ale po prečítaní tohto článku mám chuť to vyskúšať. Určite si ho pripravím a uvidím, aké to bude!

  2. KucharkaEva píše:

    Tento recept je úžasný! Mäso z diviaka je také chutné a šťavnaté. Už sa teším, keď ho pripravím pre svoju rodinu. Ďakujem za skvelý tip, určite to vyskúšam tento víkend!

  3. JankoVarenie píše:

    Skvelý článok! Suroviny sú jednoduché a príprava sa zdá byť ľahká. Myslím, že aj ja skúsim pripraviť toto jedlo. Diviačina má určite jedinečnú chuť. Teším sa na výsledok!

  4. MiriamZahrada píše:

    Veľmi inšpiratívny recept! Mäso z diviaka je obľúbené u nás doma. Vždy som mala strach variť ho, ale teraz viem, ako na to. Určite pripravím podľa vášho návodu a verím, že všetkým bude chutiť!

  5. Svetluska88 píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Nevedela som, že mäso z diviaka môže byť také jednoduché na prípravu. Už mám doma všetko potrebné a s radosťou sa pustím do varenia. Ďakujem za super tipy!

  6. PeťoKuchár píše:

    Skvelý návod! Myslím si, že mäso z diviaka je fantastické a rád ho varím pre rodinu. Tento recept vyzerá tak chutne, už sa teším na večeru. Vďaka za inšpiráciu!

  7. ZuzkaSrdce píše:

    ‚Mäso z diviaka‘ – to je presne to jedlo, ktoré potrebujem v mojom repertoári! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a ja už viem, čo budem variť cez víkend. Teším sa na tú chuť!

  8. 'RoboHrac' píše:

    ‚Tento recept ma fakt zaujal!‘ Znie veľmi chutne a šťavnato! Dúfam len, že to zvládnem tak dobre ako ty! Určite ho vyskúšam aj s priateľmi pri grilovaní.

  9. 'MartaMilujeVariť' píše:

    ‚Perfektný článok!‘ Milujem variť nové jedlá a tento recept mi otvoril nové možnosti v kuchyni. Diviačina je fantastická ingrediencia a už sa nemôžem dočkať jej ochutnania doma.

  10. 'TomášFan' píše:

    ‚Díky za super nápad!‘ Mäso z diviaka som ešte nikdy nevaril ale po prečítaní tohoto článku mám pocit že by som to mohol zvládnuť! Už teraz premýšľam o tom ako skvelo bude chutiť so zeleninou.