Mäso z diviaka recept

Mäso z diviaka je výbornou voľbou pre milovníkov chutného a šťavnatého mäsa. Tu je jednoduchý recept na prípravu:

Suroviny:

  • 500g mäsa z diviaka
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bylinky (napr. tymián, rozmarín) podľa preferencie

 

Mäso z diviaka recept

Postup:

  1. Mäso opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Následne nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  3. Na panvici s olejom opražte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisto hnedé.
  4. Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, aby sa vytvorila krásna kôrka.
  5. Znížte teplotu a pridajte soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Pokračujte v pečení, kým sa mäso úplne nepodusí a mäkké.
  6. Ak je potrebné, pridajte trochu vody alebo vývaru, aby sa zachovala šťavnatosť mäsa.
  7. Servírujte s vašimi obľúbenými prílohami, ako sú dusená zelenina, pečená zemiaková kaša alebo šalát.

Dúfam, že si vychutnáte toto výborne dochutené mäso z diviaka!

 

2)

Mäso z diviaka je skutočným skvostom v kuchyni, ktorý ponúka jedinečné chute a príležitosti na kreatívne varenie. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť lahodnú diviačinu s bohatými príchuťami a zaujímavým postupom, ktorý si obľúbite. Nezabudnite, že kulinárske dobrodružstvo začína tu!

Ingrediencie na prípravu diviačiny

Na tento úžasný recept budete potrebovať:

  • 1 kg mäsa z diviaka (ideálne vykostené koleno)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 pohár červeného vína
  • 1 pohár vývaru (najlepšie diviačí)
  • Čerstvé bylinky (rozmarín, tymián)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej

Postup prípravy

Začnite tým, že si pripravíte marinádu: nakrájajte cesnak a cibulu na jemno a zmiešajte s olivovým olejom, červeným vínom, soľou a korením. Mäso z diviaka potrite touto zmesou a nechajte marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny.

Potom vyberte mäso a orestujte ho na panvici dozlatista. Preložte ho do pekáča, pridajte nakrájanú mrkvu, bylinky a zalejte vývarom. Zakryte a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 2 hodiny, kým nebude mäso mäkké a šťavnaté.

Záver a tipy

Podávajte s prílohou podľa vášho výberu. Vyzkúšajte zemiakovú kašu alebo dusenú zeleninu, ktoré skvele doplnia túto delikátnu diviačinu. Tento recept na mäso z diviaka je ideálny na slávnostné príležitosti alebo len tak, pre potešenie rodiny. Užite si jedinečnú chuť a kvalitu, ktorú ponúka diviačina!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Wow, tento recept na mäso z diviaka vyzerá naozaj skvele! Nikdy som nejedla diviačinu, ale po prečítaní tohto článku mám chuť to vyskúšať. Určite si ho pripravím a uvidím, aké to bude!

  2. KucharkaEva píše:

    Tento recept je úžasný! Mäso z diviaka je také chutné a šťavnaté. Už sa teším, keď ho pripravím pre svoju rodinu. Ďakujem za skvelý tip, určite to vyskúšam tento víkend!

  3. JankoVarenie píše:

    Skvelý článok! Suroviny sú jednoduché a príprava sa zdá byť ľahká. Myslím, že aj ja skúsim pripraviť toto jedlo. Diviačina má určite jedinečnú chuť. Teším sa na výsledok!

  4. MiriamZahrada píše:

    Veľmi inšpiratívny recept! Mäso z diviaka je obľúbené u nás doma. Vždy som mala strach variť ho, ale teraz viem, ako na to. Určite pripravím podľa vášho návodu a verím, že všetkým bude chutiť!

  5. Svetluska88 píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Nevedela som, že mäso z diviaka môže byť také jednoduché na prípravu. Už mám doma všetko potrebné a s radosťou sa pustím do varenia. Ďakujem za super tipy!

  6. PeťoKuchár píše:

    Skvelý návod! Myslím si, že mäso z diviaka je fantastické a rád ho varím pre rodinu. Tento recept vyzerá tak chutne, už sa teším na večeru. Vďaka za inšpiráciu!

  7. ZuzkaSrdce píše:

    ‘Mäso z diviaka’ – to je presne to jedlo, ktoré potrebujem v mojom repertoári! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a ja už viem, čo budem variť cez víkend. Teším sa na tú chuť!

  8. 'RoboHrac' píše:

    ‘Tento recept ma fakt zaujal!’ Znie veľmi chutne a šťavnato! Dúfam len, že to zvládnem tak dobre ako ty! Určite ho vyskúšam aj s priateľmi pri grilovaní.

  9. 'MartaMilujeVariť' píše:

    ‘Perfektný článok!’ Milujem variť nové jedlá a tento recept mi otvoril nové možnosti v kuchyni. Diviačina je fantastická ingrediencia a už sa nemôžem dočkať jej ochutnania doma.

  10. 'TomášFan' píše:

    ‘Díky za super nápad!’ Mäso z diviaka som ešte nikdy nevaril ale po prečítaní tohoto článku mám pocit že by som to mohol zvládnuť! Už teraz premýšľam o tom ako skvelo bude chutiť so zeleninou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *