Mäso z diviaka je výbornou voľbou pre milovníkov chutného a šťavnatého mäsa. Tu je jednoduchý recept na prípravu:
Suroviny:
- 500g mäsa z diviaka
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- bylinky (napr. tymián, rozmarín) podľa preferencie
Mäso z diviaka recept
Postup:
- Mäso opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Následne nakrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
- Na panvici s olejom opražte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisto hnedé.
- Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, aby sa vytvorila krásna kôrka.
- Znížte teplotu a pridajte soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Pokračujte v pečení, kým sa mäso úplne nepodusí a mäkké.
- Ak je potrebné, pridajte trochu vody alebo vývaru, aby sa zachovala šťavnatosť mäsa.
- Servírujte s vašimi obľúbenými prílohami, ako sú dusená zelenina, pečená zemiaková kaša alebo šalát.
Dúfam, že si vychutnáte toto výborne dochutené mäso z diviaka!
2)
Mäso z diviaka je skutočným skvostom v kuchyni, ktorý ponúka jedinečné chute a príležitosti na kreatívne varenie. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť lahodnú diviačinu s bohatými príchuťami a zaujímavým postupom, ktorý si obľúbite. Nezabudnite, že kulinárske dobrodružstvo začína tu!
Ingrediencie na prípravu diviačiny
Na tento úžasný recept budete potrebovať:
- 1 kg mäsa z diviaka (ideálne vykostené koleno)
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 1 pohár červeného vína
- 1 pohár vývaru (najlepšie diviačí)
- Čerstvé bylinky (rozmarín, tymián)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej
Postup prípravy
Začnite tým, že si pripravíte marinádu: nakrájajte cesnak a cibulu na jemno a zmiešajte s olivovým olejom, červeným vínom, soľou a korením. Mäso z diviaka potrite touto zmesou a nechajte marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny.
Potom vyberte mäso a orestujte ho na panvici dozlatista. Preložte ho do pekáča, pridajte nakrájanú mrkvu, bylinky a zalejte vývarom. Zakryte a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 2 hodiny, kým nebude mäso mäkké a šťavnaté.
Záver a tipy
Podávajte s prílohou podľa vášho výberu. Vyzkúšajte zemiakovú kašu alebo dusenú zeleninu, ktoré skvele doplnia túto delikátnu diviačinu. Tento recept na mäso z diviaka je ideálny na slávnostné príležitosti alebo len tak, pre potešenie rodiny. Užite si jedinečnú chuť a kvalitu, ktorú ponúka diviačina!
Wow, tento recept na mäso z diviaka vyzerá naozaj skvele! Nikdy som nejedla diviačinu, ale po prečítaní tohto článku mám chuť to vyskúšať. Určite si ho pripravím a uvidím, aké to bude!
Tento recept je úžasný! Mäso z diviaka je také chutné a šťavnaté. Už sa teším, keď ho pripravím pre svoju rodinu. Ďakujem za skvelý tip, určite to vyskúšam tento víkend!
Skvelý článok! Suroviny sú jednoduché a príprava sa zdá byť ľahká. Myslím, že aj ja skúsim pripraviť toto jedlo. Diviačina má určite jedinečnú chuť. Teším sa na výsledok!
Veľmi inšpiratívny recept! Mäso z diviaka je obľúbené u nás doma. Vždy som mala strach variť ho, ale teraz viem, ako na to. Určite pripravím podľa vášho návodu a verím, že všetkým bude chutiť!
Tento recept ma úplne nadchol! Nevedela som, že mäso z diviaka môže byť také jednoduché na prípravu. Už mám doma všetko potrebné a s radosťou sa pustím do varenia. Ďakujem za super tipy!
Skvelý návod! Myslím si, že mäso z diviaka je fantastické a rád ho varím pre rodinu. Tento recept vyzerá tak chutne, už sa teším na večeru. Vďaka za inšpiráciu!
‘Mäso z diviaka’ – to je presne to jedlo, ktoré potrebujem v mojom repertoári! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a ja už viem, čo budem variť cez víkend. Teším sa na tú chuť!
‘Tento recept ma fakt zaujal!’ Znie veľmi chutne a šťavnato! Dúfam len, že to zvládnem tak dobre ako ty! Určite ho vyskúšam aj s priateľmi pri grilovaní.
‘Perfektný článok!’ Milujem variť nové jedlá a tento recept mi otvoril nové možnosti v kuchyni. Diviačina je fantastická ingrediencia a už sa nemôžem dočkať jej ochutnania doma.
‘Díky za super nápad!’ Mäso z diviaka som ešte nikdy nevaril ale po prečítaní tohoto článku mám pocit že by som to mohol zvládnuť! Už teraz premýšľam o tom ako skvelo bude chutiť so zeleninou.