Bravčová krkovička na zemiakoch

Bravčová krkovička na zemiakoch

  • 1 kg bravčovej krkovičky, nakrájanej na kúsky
  • 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na hrubé plátky
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Korenie podľa preferencie (napr. paprika, tymian, rozmarín, majoránka)
  • 1/2 šálky vývaru (mäsový alebo zeleninový)
  • 1/2 šálky bieleho vína (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Bravčová krkovička na zemiakoch

  1. Predhrejte rúru na 180°C (350°F).
  2. Na panvici si zohrejte olivový olej na strednom ohni. Orestujte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezačnú vonieť a cibuľa sa stanú sklovité.
  3. Pridajte nakrájanú bravčovú krkovičku a opečte ju zo všetkých strán, kým nezhnedne.
  4. Ochutnajte bravčovú krkovičku soľou, čiernym korením a ďalšími koreninami podľa vašich preferencií, ako je paprika, tymian, rozmarín alebo majoránka.
  5. Do pekáča dajte nakrájané zemiaky. Položte opečenú bravčovú krkovičku na zemiaky.
  6. Zmiešajte vývar a víno a nalejte túto zmes do pekáča okolo mäsa a zemiakov.
  7. Zakryte pekáč a pečte v rúre asi 1,5 – 2 hodiny, kým je mäso mäkké a zemiaky sa dobre uvaria.
  8. Na konci pečenia môžete odstrániť kryt a nechať horenie chvíľu chytiť zlatistú farbu.
  9. Pred podávaním pokrmu môžete ozdobiť čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *