Ryžový nákyp s ovocím..
Ryžový nákyp s ovocím je vynikajúci dezert, ktorý pozostáva z mandľovo-tvarohového nákypu s pridanou ryžou a čerstvým ovocím. Tento recept je jednoduchý a skvelý spôsob, ako využiť sezónne ovocie.
Ingrediencie:
- 200 g tvarohu
- 2 vajcia
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g mletých mandlí
- 50 g ryže
- 200 ml mlieka
- čerstvé ovocie (napríklad jahody, maliny, čučoriedky)
Ryžový nákyp s ovocím
Postup:
- Ryžu uvaríme vo vysolej vode podľa návodu na obale. Necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu.
- V primeranej miske zmiešame tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a mleté mandle. Pridáme uvarenú ryžu a dôkladne premiešame.
- Pridáme mlieko a opäť premiešame, aby sme získali hladkú hmotu.
- Zmes nalejeme do vymasteného pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C počas 30-40 minút, alebo kým nákyp nezhnetie a nedosiahne zlatohnedú farbu.
- Po upečení necháme nákyp vychladnúť a potom ho podávame s čerstvým ovocím.
Tento ryžový nákyp s ovocím je výborný dezert pre celú rodinu. Môžete ho prispôsobiť podľa svojich preferencií alebo využiť aktuálne sezónne ovocie. Dúfam, že si ho vychutnáte!