Ryžový nákyp s ovocím..

Ryžový nákyp s ovocím je vynikajúci dezert, ktorý pozostáva z mandľovo-tvarohového nákypu s pridanou ryžou a čerstvým ovocím. Tento recept je jednoduchý a skvelý spôsob, ako využiť sezónne ovocie.

Ingrediencie:

  • 200 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g mletých mandlí
  • 50 g ryže
  • 200 ml mlieka
  • čerstvé ovocie (napríklad jahody, maliny, čučoriedky)

 

Ryžový nákyp s ovocím

Postup:

  1. Ryžu uvaríme vo vysolej vode podľa návodu na obale. Necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. V primeranej miske zmiešame tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a mleté mandle. Pridáme uvarenú ryžu a dôkladne premiešame.
  3. Pridáme mlieko a opäť premiešame, aby sme získali hladkú hmotu.
  4. Zmes nalejeme do vymasteného pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C počas 30-40 minút, alebo kým nákyp nezhnetie a nedosiahne zlatohnedú farbu.
  5. Po upečení necháme nákyp vychladnúť a potom ho podávame s čerstvým ovocím.

Tento ryžový nákyp s ovocím je výborný dezert pre celú rodinu. Môžete ho prispôsobiť podľa svojich preferencií alebo využiť aktuálne sezónne ovocie. Dúfam, že si ho vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *