Krémové rezy s medom a makom. Objavte túto jedinečnú chuť krémových rezov s medom a makom podľa fotoreceptu – dokonalá kombinácia medu a maku v jednom dezertnom variantoch. Vyskúšajte si tento lahodný dezert už dnes.
Ingrediencie:
- 200g medu
- 150g mletého maku
- 100g práškového cukru
- 250g masla
- 300g piškót
- 200ml šľahačky
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 citrón (kôra)
- mletý škoricový cukor (na dekoráciu)
Krémové rezy s medom a makom (fotorecept)
Postup:
- Do misy dajte med, mletý mak a práškový cukor a dobre premiešajte.
- Pridajte zmäknuté maslo a pokračujte v miešaní, kým sa nevytvorí hladká hmota.
- Piškóty nakrájajte na tenké kolieska.
- Šľahačku s vanilkovým cukrom ušľahajte v vhodnej nádobe.
- Po ušľahaní pridajte citrónovú šťavu a kôru a mixujte, až kým nevznikne pevný krém.
- Na dlhý tanier položte prvú vrstvu piškót.
- Na piškóty rovnomerne rozotrite polovicu medovo-makovej zmesi.
- Na vrstvu zmesi pridajte polovicu šľahačkového krému a opäť rovnomerne rozotrite.
- Tento proces zopakujte ešte raz a zabaľte rezy do potravinárskej fólie.
- Rezy nechajte odpočívať v chladničke cez noc.
- Pred podávaním posypte ozdobným škoricovým cukrom.
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu medovú chuť zvoľte tmavší med.
- Krém môžete obohatiť o ďalšie obľúbené prísady ako orechy alebo sušené ovocie.
- Rezy môžete nazdobiť jablkami alebo iným ovocím podľa vlastného výberu.
Pripravené s láskou a dobrou chuťou!
2) Medovo-makové krémové rezy
Krémové rezy s medom a makom sú lahodným a vynikajúcim dezertom, ktorý si rozhodne zamilujete. Ich unikátna kombinácia medu a maku poskytuje nezameniteľnú chuť a textúru.
Na prípravu týchto rezov budete potrebovať:
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky mletého maku
- 3/4 šálky medu
- 3/4 šálky cukru
- 1/2 šálky masla
- 2 vajíčka
- 1/2 šálky mlieka
- 1 balenie prášku do pečiva
- štipka soli
Postup pri príprave krémových rezov s medom a makom
1. Príprava cesta: V miske zmiešajte múku, mak, prášok do pečiva a štipku soli. V inej miske dôkladne spojiť cukor, med a maslo, následne pridajte vajíčka a mlieko. Potom obe zmesi spojte a premiešajte.
2. Pečenie: Nalejte cesto do vymasteného plechu a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým nezíska zlatohnedú farbu. Po upečení nechajte vychladnúť na mriežke.
3. Krém: Po vychladnutí prepolte cesto na polovicu a naneste krém z mascarpone s medom. Nakrájajte pripravené rezy na porcie a podávajte.
Krémové rezy s medom a makom sú skvelou voľbou pre rôzne oslavy a rodinné stretnutia. Ich lákavý vzhľad a chuť určite očaria každého hosťa!