Mletá kápia v soli

Ak hľadáte recept na mletú kápiu v soli, ponúkam vám nasledujúci postup:

Potrebné suroviny:

  • 500 g mletej kápie
  • 2 lyžice hrubej soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej štipľavej papriky

 

Mletá kápia v soli

Postup:

  1. V miske zmiešajte mletú kápiu s hrubou soľou, čiernym korením, mletou sladkou paprikou a mletou štipľavou paprikou.
  2. Upravte množstvo soli a korení podľa vlastného vkusu.
  3. Dôležité je dôkladne premiešať kápiu s koreninami, aby sa všetko pekne spojilo.
  4. Hotovú kápiu môžete použiť ihneď, alebo ju nechať trochu odležať v chladničke, čo dodá jej chuti ešte viac hĺbky.

Takto pripravenú mletú kápiu môžete použiť ako koreninu do mäsových jedál, pomazánok či omáčok. Pri varení vám dodá originálnu chuť a vôňu. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg červenej kápie (okrasnej alebo sladkej)
  • 100 g hrubej soli
  • 1 čajová lyžička cukru (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (voliteľné)
  • 1 štipka čierneho korenia (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava kápie:

    • Vyberte zrelé a nepoškodené plody červenej kápie. Dobre ich umyte pod tečúcou vodou a osušte.
  2. Mletie kápie:

    • Kapiu môžete buď nakrájať na malé kúsky, alebo ju mlieť v mixéri, aby ste dosiahli jemnejšiu konzistenciu. Mleté kúsky by mali byť dostatočne jemné pre lepšiu prípravu.
  3. Miešanie so soľou:

    • V mise zmiešajte mletú kapiu so soľou, cukrom, mletou paprikou a čiernym korením. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne rozložili.
  4. Sklenenej nádoby:

    • Pripravte si sklenenú nádobu alebo pohár. Dno nádoby môžete posypať tenkou vrstvou soli, aby sa zabezpečilo, že sa mletá kápia neprilepí.
  5. Plnenie nádoby:

    • Naplňte nádobu mletou kápou a soľou striedavo po vrstvách. Posledná vrstva by mala byť soľ.
  6. Uskladnenie:

    • Zakryte nádobu viečkom a uskladnite na chladnom a tmavom mieste. Mletú kápia v soli nechajte odležať aspoň 1-2 týždne, aby sa chute dobre prepojili.
  7. Podávanie:

    • Mletú kápia v soli môžete používať na dochutenie rôznych jedál, ako sú polievky, omáčky, marinády či šaláty. Je to skvelý spôsob, ako uchovať chuť červenej kápie na dlhšie obdobie.

Tip:

  • Kapiu môžete ochutiť aj rôznymi bylinkami, ako je tymián alebo bazalka, podľa vlastného vkusu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *