Mletá kápia v soli

Ak máte záujem o návod na prípravu mletej kápie so soľou, ponúkam vám nasledujúci postup:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g mletej kápie
  • 2 lyžice hrubej soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej pálivej papriky

 

Mletá kápia so soľou

Postup:

  1. V miske zmiešajte mletú kápia s hrubou soľou, čiernym korením, mletou sladkou paprikou a pálivou paprikou.
  2. Ako korenie a soľ prispôsobte podľa svojich preferencií.
  3. Dôležité je, aby ste mletú kápia s koreninami dôkladne premiešali, aby sa všetko pekne spojilo.
  4. Hotovú kápia môžete ihneď využiť, alebo nechať chvíľu odležať v chladničke, čím dostane bohatšiu chuť.

Takto pripravenú mletú kápia môžete využiť ako koreninu do mäsových jedál, pomazánok alebo omáčok. Pri varení dodá jedlám nezameniteľnú chuť a arómu. Prajem dobrú chuť!

 

Mletá kápia v soli - 2

2) Mletá kápia v soli

Ingrediencie:

  • 1 kg červenej kápie (okrasnej alebo sladkej)
  • 100 g hrubej soli
  • 1 čajová lyžička cukru (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (voliteľné)
  • 1 štipka čierneho korenia (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava kápie:

    Kuracie prsia v horčicovej omáčke

    Kuracie prsia v horčicovej omáčke

    Čítať viac »

    • Vyberte zrelé a nepoškodené plody červenej kápie. Dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou a osušte.
  2. Mletie kápie:

    • Käpia môže byť nakrájaná na malé kocky alebo rozomletá v mixéri pre jemnejšiu konzistenciu. Mleté kúsky by mali byť dostatočne jemné na jednoduchšiu prípravu.
  3. Miešanie so soľou:

    • V miske zmixujte mletú kápia so soľou, cukrom, mletou paprikou a čiernym korením. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
  4. Príprava sklenenej nádoby:

    • Pripravte si sklenenú nádobu alebo pohár. Dno nádoby môžete posypať tenkou vrstvou soli, aby sa mletá kápia neprilepila.
  5. Plnenie nádoby:

    • Naplňte sklenenú nádobu striedavo vrstvami mletej kápie a soli. Posledná vrstva by mala byť soľ.
  6. Uskladnenie:

    • Zakryte nádobu viečkom a uloženú na chladnom a tmavom mieste. Mletú kápia so soľou nechajte odležať minimálne 1-2 týždne, aby sa chute dokonale prepojili.
  7. Podávanie:

    • Mletú kápia so soľou môžete používať na dochutenie mnohých jedál, ako sú polievky, omáčky, marinády alebo šaláty. Je to skvelý spôsob, ako uchovať chuť červenej kápie na dlhšie obdobie.

Tip:

  • Kápia môže byť ochutená aj rôznymi bylinkami, ako je tymian alebo bazalka, podľa vašich preferencií.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *