Mleté maslové guľky z teľacieho mäsa

Tu je recept na prípravu mletých maslových guliek z teľacieho mäsa:

Suroviny:

  • 500 gramov mletej teľacej šunky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 2 PL strúhank
  • 1 PL čerstvého petržlenu, jemne nasekaného
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Mleté maslové guľky z teľacieho mäsa

Postup:

  1. V mise zmiešajte mletú teľaciu šunku, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, strúhanku a petržlen. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili. Ak je zmes príliš tekutá, pridajte trochu ďalšej strúhanky.
  2. Osolte a okorente zmes podľa chuti. Ak máte radi silnejšiu chuť, môžete pridať aj ďalšie koreniny ako mleté čierne korenie, ras el hanout alebo kari.
  3. Zmiešanou zmesou vytvorte malé guľky vo veľkosti orecha. Môžete použiť lyžicu alebo si rukami vytvarujte guľky.
  4. Na panvici zohrejte olej a pridajte mleté guľky. Smažte ich z každej strany, kým nebudú zlatisto hnedej farby a dobre prepečené.
  5. Hotové guľky odložte na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej.

Tieto mleté maslové guľky môžete servírovať s rôznymi omáčkami ako paradajkovou, smotanovou alebo cesnakovou a doplniť ich prílohou ako ryža, zemiaky alebo šalát. Dobrú chuť!

 

 

2)

Dnes vám prinášame jedinečný recept na mleté maslové guľky z teľacieho mäsa. Tento lahodný pokrm je ideálny na rodinné oslavy a špeciálne príležitosti. S kombináciou jemného teľacieho mäsa a bohatých chutí masla, sú tieto guľky zaručeným hitom na vašom stole.

Ingrediencie

Aby ste mohli pripraviť tieto mleté maslové guľky, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g mletého teľacieho mäsa
  • 100 g masla
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • strúhanka na obalenie
  • olej na vyprážanie

Postup prípravy

Na prípravu mletých maslových guľiek začnite najprv takto:

  1. Na panvici na strednom ohni rozpustite maslo a osoľte ho. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, a nechajte ich zmäknúť.
  2. V miske zmiešajte mleté teľacie mäso, osmaženú cibuľu a cesnak, vajce, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  3. Zo zmesi tvarujte malé guľky a obalte ich v strúhanke.
  4. Na panvici rozohrejte olej a guľky opražte z každej strany do zlatista.
  5. Po upečení ich položte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej.

Tieto mleté maslové guľky sú vynikajúce so zeleninovým šalátom alebo ako samostatný pokrm. Dúfame, že si na nich pochutnáte tak, ako my!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Erik U. píše:

    Mlete maslové guľky su skvelé jedlo.A pripravené podľa tohto receptu su ešte užastne pripravené.Veľmi chutili. Ďakujem za recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *