Mleté mäso na rýchlo recept

 

Mleté mäso predstavuje vynikajúci základ pre rýchle a lahodné pokrmy. Tu je jednoduchý recept na rýchle mleté mäso:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo aj zmes oboch)
  • 1 cibuľa, nasekaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
  • 1 polievková lyžica oleja
  • soľ a korenie podľa vkusu

 

Rýchle mleté mäso – recept

Postup prípravy:

  1. Na rozohriatej panvici zahrejte olej a prisypte jemne nakrájanú cibuľu. Počkajte, kým cibuľa zmäkne, ale nevyfarbí sa do zlatista.
  2. Pridajte roztlačený cesnak a spoločne ho s cibuľou orestujte približne 1 minútu.
  3. Do panvice vložte mleté mäso a za neustáleho miešania ho opražte, dokým nie je mäso dobre nahriate a správne opečené.
  4. Postupne pridávajte soľ a korenie podľa preferencií. Pomocou lyžice alebo vidlice dôkladne premiešajte mleté mäso s cibuľou a cesnakom, aby sa chute rovnomerne rozdistribuovali.
  5. Akonáhle dosiahnete požadovanú konzistenciu a mleté mäso je dostatočne prepečené, môžete ho využiť aj v iných receptoch, ako sú omáčky, plné jedlá alebo na prípravu hamburgrov.

Toto rýchlo pripravené mleté mäso podávajte s cestovinami, ryžou, pečivom alebo zeleninou podľa vášho vkusu a fantázie. Prajeme vám dobrú chuť!

Koľko kalórií má zmrzlina?

Koľko kalórií má zmrzlina?

Čítať viac »

Mleté mäso na rýchlo recept-2

2) Mleté mäso na rýchlo recept

Mleté mäso je obľúbenou surovinou, ktorá sa rýchlo pripravuje a je veľmi univerzálna. Vďaka svojej jemnej textúre sa perfektne hodí do rôznych jedál, od cestovín po polievky. Ak hľadáte účinný spôsob, ako vytvoriť chutný pokrm, mleté mäso je výborná voľba. Ponúkame jednoduchý recept na rýchlu večeru s touto skvelou prísadou.

Ingrediencie na rýchle mleté mäso

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:

  • 500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červenú papriku
  • 400 g konzervovaných rajčín
  • 1 čajovú lyžičku rímskeho kmínu
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • trochu oleja na praženie

Postup prípravy

Začnite tým, že na panvici s rozohriatym olejom osmažíte nakrájanú cibuľu a cesnak. Až cibuľa získa zlatohnedú farbu, pridajte mleté mäso. Pražte ho na strednej teplote, kým sa nezatiahne a nie je úplne prepečené. Potom pridajte nakrájanú červenú papriku a krátko ju restujte. Počas tejto fázy pridajte aj rímsky kmín, soľ a korenie. Keď sú všetky ingrediencie dôkladne premiešané, pridajte konzervované rajčiny a privádzajte do varu. Nechajte prevariť ešte asi 10 minút pod pokrievkou, aby sa chute slúčili. Môžete podávať s ryžou alebo chlebom.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kornel Klaus píše:

    Díky za skvelý tip! Rýchle jedlo je vždy vítané.

    1. 😍 Denisa 🔥 píše:

      Rádo sa stalo! Rýchle jedlá sú naozaj skvelé, hlavne keď sú aj chutné. Určite si pochutnáš!

  2. Zstraka píše:

    Mleté mäso rýchlo a jednoducho. Super recept, ďakujem!

    1. 😍 Denisa 🔥 píše:

      Rádo sa stalo! Mleté mäso je fakt skvelé na rýchle jedlá. Dúfam, že ti chutí!

  3. Anonym píše:

    Mleté mäso je dobrá voľba, keď nemám veľa času na varenie.

    1. 😍 Denisa 🔥 píše:

      Presne tak, mleté mäso je skvelé na rýchle a chutné jedlá! Máš nejaký obľúbený recept s ním?

  4. Tatar Zita píše:

    Rada experimentujem s novými receptami, tento sa mi páči.

    1. 😍 Denisa 🔥 píše:

      Super, som si istý, že si to s týmto receptom užiješ! Ak by si potrebovala ďalšie nápady na experimenty, kľudne sa ozvi.

  5. Nrepisky píše:

    Urobím si toto mleté mäso na obed. Chutné a rýchle jedlo.

    1. 😍 Denisa 🔥 píše:

      To znie skvele! Určite si na tom pochutíš. Je to perfektný spôsob, ako mať rýchly a chutný obed. Dobrú chuť!