Mliečna kapustová polievka

Tu je recept na smotanovú kapustovú polievku:

Suroviny:
– 500g kyslej kapusty
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 lyžica masla
– 1 liter vody
– 200ml smotany
– soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
– 2 lyžice hladkej múky
– kyslá smotana na ozdobenie
– petržlenová vňať na dekoráciu

 

Smotanová kapustová polievka

Postup:

1. Kyslú kapustu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, aby ste zbavili prebytočnej kyslosti. Následne ju nakrájajte na malé kúsky.

2. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na drobno.

3. Zemiaky ošúpte a rozkrájajte na malé kocky.

4. V hrnci rozpustite maslo a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezozlatnú.

5. Pridajte nakrájané zemiaky a premiešajte ich s orestovanou cibuľou a cesnakom.

Ako upiecť koleno?

Ako upiecť koleno?

Čítať viac »

6. Do hrnca pridajte pokrájanú kyslú kapustu a zalejte vodou. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.

7. Polievku varte, kým sa zemiaky a kapusta nezmäknú (približne 20-30 minút).

8. V miske si pripravte zmes zo smotany a múky. Smotanu krátko zahrejte, a poté do nej postupne vmiešajte múku, aby sa netvorili hrudky.

9. Zmes smotany a múky postupne pridávajte do polievky, pri stálej činnosti miešania. Varíme niekoľko minút, aby sa zmes zahustila.

10. Polievku servírujte s troškou kyslej smotany a posypte ju nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *