Mliečna polievka s fazuľovými strukmi

Pre mliečnu polievku s fazuľovými strukmi budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 300 g fazuľových strukov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 700 ml mlieka
– 3 plátky masla
– 2 polievkové lyžice hladkej múky
– soľ a korenie podľa preferencie
– petržlenová natierka na ozdobenie
– chlieb na prílohu

 

Mliečna polievka s fazuľovými strukmi

Postup:

1. Fazuľové struky dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na jemno.

2. V hrnci rozpustite maslo a cibuľu s cesnakom orestujte do sklovita.

3. Pridajte nasekané fazuľové struky a premiešajte. Okoreňte a osoľte podľa chuti. Zalejte vodou, aby boli struky úplne ponorené, a varte približne 15 – 20 minút, kým nie sú struky mäkké.

4. V menšom hrnci zohrejte mlieko.

Ako pripraviť jelenie mäso?

Ako pripraviť jelenie mäso?

Čítať viac »

5. Múku nasypte na teflónovú panvicu a na strednom ohni ju orestujte, kým nezíska drobivú a svetlohnedú farbu. Neustále miešajte, aby sa nespálila.

6. Do hrnca s fazuľovými strukmi pridajte orestovanú múku a dobre premiešajte. Postupne vlievajte zohriate mlieko. Varte ešte niekoľko minút, kým sa polievka nezhustne.

7. Na záver polievku osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.

8. Polievku servírujte posypanú petržlenovou natierkou a so sviežim chlebom ako prílohu.

Tento klasický slovenský recept na mliečnu polievku s fazuľovými strukmi vás určite zahreje v chladných dňoch. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *