Mliečna tekvicová polievka
Suroviny:
- 1 stredne veľká tekvica
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka mlieka
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- Strúhaný muškátový oriešok na dochutenie
- Kyslá smotana na ozdobenie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Mliečna tekvicová polievka
Pokyny:
- Tekvicu rozkrojte na polovicu a odstráňte semenníky. Nakrájajte ju na kocky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobné kúsky.
- Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú mäkkými a priesvitnými.
- Pridajte nakrájanú tekvicu a restujte ju na strednom ohni, kým nezmäkne.
- Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku variť, kým sa tekvica úplne nerozvarí.
- Zmiešajte polievku ručným mixérom alebo ju prevrite cez sitko pre hladkú konzistenciu.
- Vráťte polievku späť na sporák a pridajte mlieko. Dobre premiešajte a zohrejte polievku, ale nedovoľte jej vrieť.
- Ochutnajte a pridajte soľ, čierne korenie a muškátový oriešok podľa chuti.
- Na ozdobenie polievky použite kyslú smotanu a čerstvú petržlenovú vňať.
- Podávajte ešte horúcu a vychutnajte si lahodnú mliečnu tekvicovú polievku!
Dobrú chuť!
2) Mliečna tekvicová polievka
Mliečna tekvicová polievka je výnimočné jedlo, ktoré spája lahodné suroviny a zaručuje, že si pochutnáte. Tento recept je jednoduchý na prípravu a ponúka útulný a zasýtený pokrm na chladné dni. Poďme sa pozrieť na zloženie a postup, ako pripraviť túto vynikajúcu tekvicovú polievku.
Suroviny na mliečnu tekvicovú polievku
Na prípravu mliečnej tekvicovej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 1 kg čerstvej tekvice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na opraženie
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. pažítka alebo petržlen)
Postup prípravy mliečnej tekvicovej polievky
Po získaní potrebných surovín môžeme začať s prípravou:
- Najprv si pripravte tekvicu. Očistite ju, zbavte semienok a nakrájajte na kocky.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte ich, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájanú tekvicu a krátko ju osmahnite s cibuľou. Potom pridajte zeleninový vývar a priveďte do varu.
- Keď tekvica zmäkne, vypnite teplo a polievku rozmixujte dohladka pomocou mixéra.
- Na záver pridajte smotanu na varenie, osolte a okoreňte podľa chuti a opäť premiešajte.
- Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami.
Vychutnajte si túto lahodnú mliečnu tekvicovú polievku a nechajte sa uniesť jej príchuťami!