Morčacie prsia s mangovou omáčkou. Skvelé a exotické jedlo s morčacím mäsom. Síce sladká omáčka, ale za to neprekonateľne chutná.
Morčacie prsia s mangovou omáčkou.
Ingrediencie:
Morčacie kurča:
- 4 kúsky morčacieho prsia
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Mangová omáčka:
- 1 veľká zrelá mango, olúpaná a nasekaná na kúsky
- 1/4 šálky cibuľy, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 čajová lyžička čerstvo nasekaného zázvoru
- 1/4 šálky vody
- 2 polievkové lyžice medu
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica rybieho alebo krevetového vývaru (voliteľné)
- Čerstvo mleté čierne korenie
- Olivový olej na opekanie
Náplň:
- Soté zelenina (napr. paprika, cuketa, mrkva) podľa chuti
Na ozdobenie:
- Čerstvé nasekané bylinky (napr. koriander, petržlen)
Morčacie prsia s mangovou omáčkou
Postup:
- Príprava kurčacieho mäsa:
- Mäso osušte papierovým uterákom a okoreňte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu, pridajte olivový olej a opečte mäso z oboch strán, kým nebude dobre prepečené a vonku zlatisto-hnedé. Nechajte mäso oddýchnuť.
- Príprava mangovej omáčky:
- V panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
- Pridajte nasekaný cesnak a zázvor a orestujte ich krátko, kým nezapáchajú.
- Pridajte nasekané mango, med, sójovú omáčku, vodu a v prípade použitia rybieho alebo krevetového vývaru ho pridajte tiež. Dovoľte omáčke variť približne 5-7 minút, kým sa mango zjemní.
- Použite mixér na rozmixovanie omáčky do hladkej konzistencie. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Dokončenie a servírovanie:
- Na tanier položte opečené morčacie kurča a polejte ho mangovou omáčkou.
- Priložte soté zeleninu a ozdobte pokrm čerstvo nasekanými bylinkami.
Toto morčacie kurča s mangovou omáčkou je exotické a chutné jedlo, ktoré kombinuje sladkú chuť mangy s chuťou kurčacieho mäsa. Je to skvelý spôsob, ako urobiť zvyčajný obed alebo večeru špeciálnym a lahodným.
2)
Morčacie prsia s mangovou omáčkou sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré vás pravdepodobne očarí svojou sviežosťou a neobvyklou kombináciou chutí. Tento recept je perfektne vhodný na rodinné stretnutia alebo romantickú večeru. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ako toto osviežujúce jedlo pripraviť.
Ingrediencie na morčacie prsia
Na prípravu morčacích pŕs s mangovou omáčkou budete potrebovať:
- 500 g morčacích pŕs
- 1 lyžicu olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžičku papriky
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
Príprava mangovej omáčky
Na omáčku pripravte:
- 1 zrelé mango
- 1 limetku (šťava)
- 2 lyžice medu
- 1 čili papričku
- Valcovaný koriander na ozdobu
Postup varenia
Najprv si pripravte morčacie prsia. Opláchnite ich, osolte a okorenite. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Potom pridajte morčacie prsia a opiekajte ich z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prepečené. Zatímco sa morčacie prsia pečú, pripravte si omáčku. Mango olúpte a nakrájajte na malé kocky. V mixéri zmiešajte mango, limetkovú šťavu, med a malé kúsky čili. Rozmixujte na hladkú omáčku. Keď sú morčacie prsia hotové, nechajte ich chvíľu oddýchnuť, potom ich nakrájajte na plátky a podávajte so mangovou omáčkou. Ozdobte koriandrom a užite si túto chuťovú kombináciu!
Mango všetci zbožňujeme, no mangovú omáčku som nikdy neskúšala. Mali sme doma čo už trebalo spotrebovať a tá mangová omáčka je skvelá. Odporúčam všetkymi piatmi, stojí to za vyskúšanie, mňamka 🙂
Morčcie prsia je v našich končinach maso ktore sa bežne spotrebuváva.No mangovu omáčku naň som nikdy neskušal po vyskušani som bol milo prekvapeny.Ďakujem za tento recept
Vyzera to jednoducho a chutne, urcite to skusim pripravit na obed.
S mangovou omackou to musi byt vyborne, uz teraz mi tecie slina. Dakujem za recept.
Super navod na pripravu moracieho prsia, zdalo sa mi to skvele.
Jednoduche a rychle recepty su vzdy vitane. Tento sa mi zda ako stvoreny do nasej kuchyne.