Najlepšie bryndzové halušky - Liptovský mikuláš

Bryndzové halušky sú tradičný slovenský jedlo, ktoré sa pripravuje z varených halušiek (tekuté cesto vytlačené cez špeciálnu sito) zmiešaných s bryndzou (ovčí syr) a prelialených slaninou. Tu je recept, ako si môžete pripraviť najlepšie bryndzové halušky v Liptovskom Mikuláši:

Ingrediencie:
– 500 g halušiek
– 200 g bryndze
– 100 g slaniny
– soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Najlepšie bryndzové halušky – Liptovský mikuláš

Postup:
1. Uvarte halušky vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
2. Na panvici opražte na menšie kúsky nakrájanú slaninu, až kým sa nezískajú zlatistú farbu.
3. Odstavte panvicu z tepla a pridajte do nej nadrobno nasekanú bryndzu. Nechajte ju pomaly topiť a miešajte, kým sa nerozpustí.
4. Spustite uvarené halušky cez sito do cedníka a nechajte vytiecť prebytok vody.
5. V miske zmiešajte halušky s bryndzou a slaninou, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
6. Dobrú chuť!

Podávajte teplé, ideálne s kyslou smotanou alebo kyslou kapustou.

 

 

2)

Bryndzové halušky sú jedným z najobľúbenejších slovenských jedál, a to právom. Tento tradičný recept má svoje korene v Liptovskom Mikuláši, kde sa zlúčením chutnej bryndze a jemných halušiek stáva pravým kulinárskym zážitkom. Ak hľadáte dokonalý recept na bryndzové halušky, ste na správnom mieste!

Ingrediencie na bryndzové halušky

Na prípravu halušiek budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g múky
  • 1 vajce
  • 250 g bryndze
  • soľ podľa chuti
  • 100 g údenej slaniny (voliteľné)

Postup prípravy halušiek

Postup na prípravu bryndzových halušiek je veľmi jednoduchý:

  1. Očistite zemiaky a uvarte ich v osolenej vode do mäkka.
  2. Po uvarení zemiaky scedíme a rozpučíme ich na kašu.
  3. Pridajte múku a vajce do zemiakovej kaše a dobre premiešajte. Hmotnosť by mala byť dostatočne pružná, aby sa dal tvarovať.
  4. Na pracovnej ploche tvarujte malé halušky a varte ich vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch (asi 2-3 minúty).
  5. Pokiaľ používate slaninu, nakrájajte ju na malé kúsky a opražte na panvici, kým nie je chrumkavá.
  6. Po uvarení halušiek, ich preceďte a zmiešajte s bryndzou a opraženou slaninou.

Podávajte horúce a vychutnajte si tradičný a chutný zážitok z Liptovského Mikuláša!

Podobné príspevky

25 Komentárov

  1. Svetozar Antal píše:

    Veľmi ma potešil tento recept na bryndzové halušky. Určite ich čoskoro vyskúšam! Ďakujem za zdieľanie!

  2. Hulmanova Michaela píše:

    Ďakujem za recept, vyzkúšam určite! Bryndzové halušky sú moje najobľúbenejšie jedlo.

  3. Boska Cyprian píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si bryndzové halušky uvarím. Tvoj recept znie skvele!

  4. Blanka82 píše:

    Recept na bryndzové halušky je skvelý! Môžem si konečne pripraviť výborné jedlo aj ja, aj keď nie som z Liptovského Mikuláša.

  5. Mikus Vratko píše:

    Najlepšie bryndzové halušky sú podľa mňa jednoznačne v Liptovskom Mikuláši! Ale toto je super návod na to, ako ich pripraviť doma.

  6. Miloš123 píše:

    Bryndzové halušky sú moje obľúbené jedlo! Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Už sa teším, ako si ich pripravím. Veľmi dobre vyzerajú s tou slaninou. Určite to vyskúšam s kyslou smotanou, to musí byť skvelé!

  7. ZuzkaKucharka píše:

    Tento recept na bryndzové halušky ma úplne nadchol! Doma máme vždy bryndzu a zemiaky, takže môžem hneď začať variť. Všetci budú nadšení, keď im to podám. Ďakujem za skvelý tip na jedlo!

  8. PetríkOslík píše:

    Nedávno som sa naučil variť a tento recept na bryndzové halušky je presne to, čo potrebujem! Je to tradičné slovenské jedlo a veľmi jednoduché na prípravu. Teším sa na tú lahodnú chuť bryndze a slaniny. Dám vedieť, ako mi to dopadlo!

  9. JanaJasná píše:

    Bryndzové halušky sú ako objatie od babičky! Tento recept je super, že je taký jednoduchý. Mám rada tradičné jedlá a určite si ich pripravím cez víkend pre rodinu. Budú nadšení z tej chuti! Ďakujem za inšpiráciu.

  10. MarekHrdina píše:

    Wau, tento recept ma dostal! Bryndzové halušky sú moje obľúbené jedlo už od detstva. Vždy som sa obával ich pripraviť sám, ale teraz viem, že to zvládnem. Teším sa na spoločné varenie s priateľmi!

  11. SofiaMyslienka píše:

    Tento článok o bryndzových haluškách ma povzbudil vyskúšať niečo nové v kuchyni. Vyzerá to tak jednoducho! Určite pridám aj kyslú smotanu, aby bola chuť ešte lepšia. Teším sa na výsledok!

  12. TomášDobrý píše:

    ‘Najlepšie bryndzové halušky’ – už len názov znie lákavo! Veľmi ma potešil postup prípravy krok za krokom. Cítim sa istejší pri varení a nemôžem sa dočkať, kedy ich ochutnám so svojou rodinou.

  13. _Kriska_99_ píše:

    ‘Dobrú chuť!’ – akoby som už cítila tú lahodnú vôňu! Bryndza so slaninou vytvára dokonalú kombináciu chuti. Zaručene si tento recept zapíšem a pripravím ho pri najbližšej rodinnej oslave!

  14. _Laci_Hravy_ píše:

    ‘Bryndzové halušky’ sú skutočný poklad slovenskej kuchyne! Tento recept je super jednoduchý a rýchly na prípravu. Môžem pridať aj ďalšie ingrediencie podľa chuti – určite to bude úžasné!

  15. _Robo_Magor_22_ píše:

    ‘Chutné’ – presne takéto jedlo mám rád! Tento recept je ideálny pre mňa aj moju priateľku, pretože milujeme tradičnú slovenskú kuchyňu. Neviem sa dočkať ochutnať tieto fantastické bryndzové halušky!

  16. Kocúr123 píše:

    Bryndzové halušky sú naozaj skvelé! Milujem ich chuť a vôňu. Tento recept je veľmi jednoduchý a môžem si ho pripraviť aj ja. Určite vyskúšam pridanie kyslej smotany, myslím, že to bude ešte lepšie!

  17. MačkaLáska píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Bryndzové halušky sú moje obľúbené jedlo. Vždy som si myslela, že je to zložité na prípravu, ale teraz vidím, že je to jednoduché. Určite sa do toho pustím a pripravím ich pre rodinu!

  18. PavúkZuzka píše:

    Wow, tento recept je fantastický! Nikdy som nevedela, ako sa robia bryndzové halušky. Chystám sa uvariť ich na rodinnú oslavu. Som si istá, že všetci budú nadšení a budú chcieť ďalší tanier!

  19. MilošKuchár píše:

    Mám rád bryndzové halušky! Tento recept vyzerá veľmi chutne a ľahko. Rád varím pre svoju rodinu a toto jedlo bude určite hitom! Už sa teším na to, ako si pochutíme spoločne pri stole.

  20. JasnéSlniečko píše:

    Bryndzové halušky sú skutočne lahodné! Článok ma inšpiroval vyskúšať niečo nové v kuchyni. Príprava vyzerá jednoduchá a myslím si, že by som to zvládla aj ja s mojimi malými pomocníkmi!

  21. Radoslav59 píše:

    Jupí! Bryndzové halušky sú úžasné slovenské jedlo! Vždy som sa bál ich robiť doma, ale po prečítaní tohto receptu sa cítim pripravený na výzvu. Určite ich pripravím počas víkendu a pozvem priateľov!

  22. KvetinkaZelená píše:

    Tento článok o bryndzových haluškách ma úplne očaril! Milujem tradičné slovenské jedlá a tento recept vyzerá jednoducho perfektný. Už mám všetko potrebné doma, takže sa chystám ísť do kuchyne hneď teraz!

  23. _Bubbles_42 píše:

    ‘Nedávno som objavila chuť bryndze a teraz milujem aj halušky! Tento recept vyzerá tak lákavo a chutne. Určite ho vyskúšam čoskoro – možno na nedeľný obed s celou rodinou!’

  24. @ChrumkavéSrdce píše:

    ‘Bryndzové halušky mi vždy pripomínajú domov. Tento recept je tak jednoduchý a jasný! Teším sa, keď si ich pripravím sama. Môj manžel bude určite nadšený!’

  25. #ŠéfKuchárik píše:

    ‘Nikdy by som nepovedal, že môžem takto jednoducho pripraviť bryndzové halušky doma! Ďakujem za tento úžasný recept – určite ho použijem pri našich rodinných večerách!’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *