Napolitana špagety – jednoduchý a rýchly recept na výborné talianske jedlo. Vychutnajte si chuť slnečnej Neapola. Dokonalý obed ku každému dni.
Jednoduchý recept na napolitánsku špagetu:
Ingrediencie:
- 225 g špagiet
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 malá cibuľka, jemne nasekaná
- 1 konzerva (400 g) pretlačených paradajok
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička sušeného bazalku
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- Voliteľne: červené korenie vločky, podľa chuti
- Čerstvé listy bazalky, na ozdobu
- Strúhaný parmezán, na servírovanie
Napolitana špagety
Postup:
- Špagety uvaríme podľa návodu na obale, aby boli al dente. Odkvapkáme a odložíme na stranu.
- V panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme nasekaný cesnak a jemne nakrájanú cibuľku. Prepražíme, až kým sa cibuľka stane priehľadnou a cesnak zavonia.
- Pridáme pretlačené paradajky, sušený oregano, sušený bazalk, soľ, čierne korenie a červené korenie vločky (ak používate). Dobre premiešame.
- Znížime teplotu na minimum a dusíme omáčku asi 15 minút, občas premiešame.
- Pridáme uvarené špagety do omáčky a všetko dobre premiešame.
- Napolitánsku špagetu podávame horúcu, zdobenú čerstvými listami bazalky a strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť pri pochúťke!