Napolitana špagety – jednoduchý a rýchly recept na výborné talianske jedlo. Vychutnajte si chuť slnečnej Neapola. Dokonalý obed ku každému dni.

Jednoduchý recept na napolitánsku špagetu:

Ingrediencie:

  • 225 g špagiet
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 malá cibuľka, jemne nasekaná
  • 1 konzerva (400 g) pretlačených paradajok
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • Voliteľne: červené korenie vločky, podľa chuti
  • Čerstvé listy bazalky, na ozdobu
  • Strúhaný parmezán, na servírovanie

 

Napolitana špagety

Postup:

  1. Špagety uvaríme podľa návodu na obale, aby boli al dente. Odkvapkáme a odložíme na stranu.
  2. V panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme nasekaný cesnak a jemne nakrájanú cibuľku. Prepražíme, až kým sa cibuľka stane priehľadnou a cesnak zavonia.
  3. Pridáme pretlačené paradajky, sušený oregano, sušený bazalk, soľ, čierne korenie a červené korenie vločky (ak používate). Dobre premiešame.
  4. Znížime teplotu na minimum a dusíme omáčku asi 15 minút, občas premiešame.
  5. Pridáme uvarené špagety do omáčky a všetko dobre premiešame.
  6. Napolitánsku špagetu podávame horúcu, zdobenú čerstvými listami bazalky a strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť pri pochúťke!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *