Ak chcete pripraviť nepečenú tortu z kyslej smotany, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g kyslej smotany
– 200 g cukru
– 1 vanilkový cukor
– 200 g piškótov
– 200 g čerstvého ovocia podľa vlastného výberu (napr. jahody, maliny, čučoriedky)
– 1 balíček želatíny
– trochu citrónovej šťavy

 

Nepečená torta z kyslej smotany

Postup:

1. V miske zmiešajte kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor. Do smotany pridajte čerstvé ovocie nakrájané na menšie kúsky a premiešajte.

2. Želatínu rozpustite v troche teplej vody a nechajte ju chvíľu odstáť.

3. Vytlačte piškóty na dno tortovej formy tak, aby bolo dna úplne pokryté.

4. Do smotanovej zmesi pridajte rozpustenú želatínu a citrónovú šťavu a premiešajte.

5. Túto zmes nalejte na piškóty a dôkladne vyrovnejte.

6. Tortu nechajte minimálne 4 hodiny vychladnúť v chladničke, aby sa želatína pekne zatvrdla.

7. Pred podávaním môžete tortu ozdobiť ďalším ovocím podľa vlastného výberu.

Tortu servírujte chladenú a môžete ju podávať ako osviežujúcu dezertovú pochúťku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *