Každý si zamiluje vanilkové venčeky rovnako ako krémeš a iné sladkosti. Tento dezert pripravujem asi trikrát ročne a zakaždým sa na to nesmierne teším.
Nasledujúce inštrukcie nebudú
Ako si budete chcieť pripraviť odpaľované cesto na venčeky, budete potrebovať tieto súčasti:
- 250 gramov hladkej pšeničnej múky
- 125 gramov masla
- 60 gramov práškového cukru
- 1 vajce
- 1 balenie vanilkového cukru
- štipka soli
Postup prípravy:
- V misy spojte múku, práškový cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
- Pridajte na kocky nakrájané maslo a prstami ho zapracovávajte do suchých ingrediencií, až kým nevznikne piesočnatá konzistencia.
- Do zmesi pridajte vajce a všetky ingrediencie spojte rukami.
- Hotové cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte ho asi 30 minút odpočívať v chladničke.
- Keď uplynie stanovený čas, cesto vyberte a nechajte ho chvíľu ohriať na izbovú teplotu, aby ste s ním mohli lepšie pracovať.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche a vytvarujte ho do tenkých valčekov, ktoré spojíte do tvaru venčeka.
- Pripravené venčeky položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečte ich v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 12-15 minút, kým nedosiahnu zlatistý odtieň.
- Po upečení nechajte venčeky úplne vychladnúť a potom ich môžete posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť podľa vlastnej kreativity.
Takto pripravené odpaľované cesto na venčeky poslúži ako skvelý základ pre váš banánový venček. Prajem vám dobrú chuť!