Tu je ďalší recept na ohnivé bravčové rebierka, aby ste mali viac možností:
Recept 1: Ohnivé bravčové rebierka s barbekaue omáčkou
Prísady:
- 1 kg bravčových rebierok
- 1 cibuľa (nakrájaná na jemné kúsky)
- 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 2 lyžice rajčinovej pasty
- 3 lyžice horčice Dijon
- 4 lyžice ketchupu
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice octu
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1 lyžička mletej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na smaženie
Postup:
- V hrnci na strednom ohni zohrejte olej a osmažte cibuľu dozlatista.
- Pridajte pretlačený cesnak a rajčinovú pastu. Dovoľte varítku a miešajte asi 2 minúty, kým sa rajčinová pasta nespáli.
- Pridajte horčicu, ketchup, med, hnedý cukor, ocot, worcesterskú omáčku, mletú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nechajte omáčku varítkovať asi 5-10 minút, kým sa nezhustne.
- Rebierka osolte a okoreňte z oboch strán. Potrite ich pripravenou barbekue omáčkou z oboch strán a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
- Predhrejte gril na strednú teplotu a namažte ho olejom, aby sa mäso nespálilo.
- Položte marinované rebierka na gril a grilujte ich asi 10-15 minút z oboch strán, alebo kým nebudú mäkké a vytvorí sa zlatistá kôra.
- Po dokončení grilovania nechajte rebierka chvíľu oddýchnuť, aby sa mäso stiahlo. Potom ich rezte medzi kosťami a podávajte.
Ohnivé bravčové rebierka recept
Recept 2: Ohnivé bravčové rebierka s chilli a limetkovou marinádou
Prísady:
- 1 kg bravčových rebierok
- Šťava z 2 limetiek
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
- 2 lyžice korenia chilli (voliteľné, podľa vášho vkusu)
- 1 lyžička mletej rasce
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte šťavu z limetiek, pretlačený cesnak, olivový olej, nasekaný koriander, korenie chilli (ak používate), mletú rascu, soľ a korenie. Vytvorte marinádu.
- Rebierka osolte a okoreňte z oboch strán. Potrite ich marinádou z oboch strán a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
- Predhrejte gril na strednú teplotu a namažte ho olejom, aby sa mäso nespálilo.
- Položte marinované rebierka na gril a grilujte ich asi 10-15 minút z oboch strán, alebo kým nebudú pekne voniať a vytvorí sa zlatistá kôra.
- Po dokončení grilovania nechajte rebierka chvíľu oddýchnuť, aby sa mäso stiahlo. Potom ich rezte medzi kosťami a podávajte.
Dúfam, že tieto recepty vám budú chutiť!
Tento recept na ohnivé bravčové rebierka vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam na víkendovej grilovačke s rodinou. Veľa šťastia pri varení a dúfam, že sa mi podarí urobiť také chutné ako na obrázku!
Recept je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný! Ohnivé rebierka s barbekue omáčkou sú moje obľúbené, určite ich pripravím. Teším sa na ten úžasný chuťový zážitok a skvelú atmosféru pri grilovaní!
Wow, tieto ohnivé rebierka musia byť úžasné! Nikdy som neskúšal marinádu s limetkou, ale teraz ma to láka. Verím, že to bude výborné jedlo pre rodinné stretnutia a oslavy!
Veľmi sa teším na prípravu týchto rebierok! Chutili by skvele aj s priateľmi pri ohni. Dám si pozor na to, aby som ich neprepálil. Vďaka za tento super recept, určite ho odporučím!
Tento recept je presne to, čo potrebujem na víkendovú grilovačku! Ohnivé bravčové rebierka sú skvelé pre každého milovníka mäsa. Určite vyskúšam aj tú marinádu s chilli a limetkami!
‘Ohnivé’ je to pravé slovo pre tento recept! Milujem všetky koreniny a chuť cesnaku. Myslím si, že táto kombinácia musí byť úplne dokonalá. Nech sa mi podarí pripraviť také chutné ako vy!
‘Recepty ako tento sú pokladom!’ Pripravil som podobné rebierka už viackrát a vždy skvele dopadli. S týmito novými prísadami sa teším na ďalší pokus. Nech je grilovanie úspešné pre všetkých!
‘Ohnivé bravčové rebierka’ znie veľmi lákavo! Tento recept si ukladám do svojej kuchárskej knihy. Vždy hľadám nové spôsoby, ako pripraviť mäso a toto vyzerá fantasticky jednoducho.
‘Tento recept ma nadchol!’ Grilovanie je moja vášeň a ohnivé rebierka sú ideálne jedlo na akúkoľvek oslavu. Určite pridám aj svoj obľúbený dip k tomu – bude to skvelé!
‘Nedávno som objavil grilovanie!’ Tento recept mi poskytuje presne návod, ako dosiahnuť úžasnú chuť bravčových rebierok. Som nadšený z toho, aké ľahké je pripraviť takéto jedlo doma.