Omáčka na cestoviny bez smotany

Omáčka na cestoviny bez smotany. Ak máte obmedzenia týkajúce sa mliečnych výrobkov z dôvodu zdravia, táto omáčka bez smotany je pre vás tým najlepším riešením.

Zloženie:
– 2 polievkové lyžice masla
– 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
– 400 g drvených paradajok (čerstvé alebo konzervované)
– 2 polievkové lyžice rajčinového predvaru
– soľ a korenie podľa chuti
– štipka cukru
– bazalka a oregano (podľa chuti)
– syr na posýpanie (voliteľné)

Omáčka na cestoviny bez smotany

Postup:
1. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu, kým nezmäkne a nezíska sklovitý vzhľad.
2. Pridáme nasekaný cesnak a krátko orestujeme (1-2 minúty).
3. Následne pridáme drvené paradajky a rajčinový pretlak. Do tejto zmesi pridáme soľ, korenie, cukor a bylinky.
4. Necháme omáčku variť na miernom ohni asi 15-20 minút, až kým sa nezahustí.
5. Omáčku dôkladne premiešame a prispôsobíme chuť podľa potreby.
6. Cestoviny uvaríme podľa inštrukcií na obale a následne ich spojíme s omáčkou.
7. Na záver môžeme cestoviny posypať nastrúhaným syrom.

Prajem dobrú chuť!

Omáčka na cestoviny bez smotany-2

2) Omáčka na cestoviny bez smotany

Hľadáte rýchly a chutný recept na omáčku bez smotany? V tomto článku vám predstavíme skvelú alternatívu, ktorá vás určite prekvapí. Pripravte sa na výbornú omáčku, ktorá je nielen praktická, ale aj zdravá a plná chutí.

Ako upiecť kuracie stehná?

Ako upiecť kuracie stehná?

Čítať viac »

Potrebné ingrediencie

Na našu omáčku potrebujeme nasledujúce suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 400 g drvených paradajok (môžete použiť aj čerstvé)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobenie
  • prípadne strúhaný parmezán na posýpanie

Postup prípravy omáčky

Začnite tým, že na panvici na strednej teplote rozohrejete olivový olej. Pridajte jemne nakrájanú cibuľu a restujte do zlatista. Potom pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho osmažte, aby sa uvoľnila jeho aróma. Následne primiešajte drvené paradajky spolu so sušeným oregánom, soľou a korením. Omáčku nechajte variť na nízkej teplote približne 15-20 minút.

Akonáhle omáčka zhustne, ochutnajte ju a prispôsobte si ju podľa svojho vkusu. Na konci pridajte čerstvé bylinky a trochu strúhaného parmezánu, ak máte záujem. A máte hotovo!

Táto omáčka na cestoviny bez smotany je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú jednoduché, rýchle a výživné jedlo. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Adela90 píše:

    Ďakujem za skvelý recept na omáčku na cestoviny bez smotany! Už sa teším, až ju vyskúšam.

  2. Holubova Justina píše:

    Super recept, konečne niečo pre ľudí, ktorí nesmú mliečne výrobky. Už mám hlad!

  3. Vavrinec Lukacova píše:

    Tento recept je presne to, čo som potrebovala. Ďakujem!

  4. Viera22 píše:

    Dobrý nápad pripraviť cestoviny s omáčkou bez smotany. Určite to skúsim!