Omáčka zo zeleného korenia bez smotany

Omáčka z papričiek bez smotany. Ak si niektorí z vás ešte neprivykli na chuť zelených papričiek, netrápte sa. Ja som ich v obchode vždy len obchádzala a netušila som, aké sú vynikajúce. Je to tradičné korenie ako nové alebo biele, avšak je o niečo mladšie, teda doba sušenia je kratšia.

Na prípravu omáčky z papričiek budete potrebovať:

– 2 lyžice masla
– 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
– 2 lyžice jemne nasekaných zelených papričiek
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička mletej čiernej papriky
– 2 lyžice hladkej múky
– 2 šálky hovädzieho vývaru

Omáčka z papričiek bez smotany

Postup:

1. Na strednom ohni rozpustite maslo v hrnci. Pridajte cesnak, zelené papričky a cibuľu a opražte, kým cibuľa nezmäkne.

2. Potom pridajte soľ, mletú čiernu papriku a múku a miešajte, až kým sa múka nezapracuje.

3. Pomaly pridávajte hovädzí vývar a neprestávajte miešať, kým sa omáčka nezahustí a nezačne bublinkovať.

4. Nechajte omáčku povariť ešte zhruba 5 minút, potom je pripravená na podávanie k mäsu, zelenine alebo cestovinám. Prajeme dobrú chuť!

Omáčka zo zeleného korenia bez smotany-2

Kuracie prsia zapekané s brokolicou

Kuracie prsia zapekané s brokolicou

Čítať viac »

2) Omáčka zo zeleného korenia bez smotany

Objavte svet chutí s našou omáčkou z papričiek, ktorá je ideálna na rôzne jedlá. Tento recept vás naučí, ako vytvoriť chutnú a osviežujúcu omáčku bez smotany, pričom si zachováte plnú chuť a textúru. Perfektný doplnok k steakom, rybám či zeleninovým špecialitám!

Ingrediencie na prípravu omáčky

Na výrobu tejto omáčky budete potrebovať:

  • 2 lyžice zelených papričiek (môžete použiť čerstvé alebo sušené)
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 50ml bieleho vína
  • 100ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy omáčky

1. Na panvici prehriatej na strednej teplote rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a dopečte, kým nezmäknú a nezískajú zlatistý nádych.

2. K cibuli a cesnaku následne vložte zelené papričky a po chvíli pridajte biele víno. Varíme, kým sa väčšina tekutiny neodparí.

3. Potom pridajte vývar, osolte a podlejte korením podľa vlastnej chuti. Varíme približne 10 minút, kým omáčka mierne nezhustne.

4. Omáčku môžete podávať hneď, alebo ju prelejte do mixéra a dosiahnite tak jemnejšiu konzistenciu, čím jej chuť ešte viac zvýrazníte.

S týmto jednoducho vyhotoveným receptom na omáčku z papričiek bez smotany si iste získate srdcia svojich hostí! Prajeme vám chutný zážitok!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Avatar of Nina Oslejova Nina Oslejova píše:

    Vyskúšam, vyzerá to naozaj lahodne a zdravo!

  2. Avatar of Lujza Pirosova Lujza Pirosova píše:

    Tento recept si musím určite vyskúšať! Vyzerá to veľmi chutne.

  3. Avatar of Nora81 Nora81 píše:

    Recept znie skvelo, ďakujeme za inšpiráciu k novým chutiam!