Omáčka z papričiek bez smotany. Ak si niektorí z vás ešte neprivykli na chuť zelených papričiek, netrápte sa. Ja som ich v obchode vždy len obchádzala a netušila som, aké sú vynikajúce. Je to tradičné korenie ako nové alebo biele, avšak je o niečo mladšie, teda doba sušenia je kratšia.
Na prípravu omáčky z papričiek budete potrebovať:
– 2 lyžice masla
– 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
– 2 lyžice jemne nasekaných zelených papričiek
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička mletej čiernej papriky
– 2 lyžice hladkej múky
– 2 šálky hovädzieho vývaru
Omáčka z papričiek bez smotany
Postup:
1. Na strednom ohni rozpustite maslo v hrnci. Pridajte cesnak, zelené papričky a cibuľu a opražte, kým cibuľa nezmäkne.
2. Potom pridajte soľ, mletú čiernu papriku a múku a miešajte, až kým sa múka nezapracuje.
3. Pomaly pridávajte hovädzí vývar a neprestávajte miešať, kým sa omáčka nezahustí a nezačne bublinkovať.
4. Nechajte omáčku povariť ešte zhruba 5 minút, potom je pripravená na podávanie k mäsu, zelenine alebo cestovinám. Prajeme dobrú chuť!
2) Omáčka zo zeleného korenia bez smotany
Objavte svet chutí s našou omáčkou z papričiek, ktorá je ideálna na rôzne jedlá. Tento recept vás naučí, ako vytvoriť chutnú a osviežujúcu omáčku bez smotany, pričom si zachováte plnú chuť a textúru. Perfektný doplnok k steakom, rybám či zeleninovým špecialitám!
Ingrediencie na prípravu omáčky
Na výrobu tejto omáčky budete potrebovať:
- 2 lyžice zelených papričiek (môžete použiť čerstvé alebo sušené)
- 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 50ml bieleho vína
- 100ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy omáčky
1. Na panvici prehriatej na strednej teplote rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a dopečte, kým nezmäknú a nezískajú zlatistý nádych.
2. K cibuli a cesnaku následne vložte zelené papričky a po chvíli pridajte biele víno. Varíme, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
3. Potom pridajte vývar, osolte a podlejte korením podľa vlastnej chuti. Varíme približne 10 minút, kým omáčka mierne nezhustne.
4. Omáčku môžete podávať hneď, alebo ju prelejte do mixéra a dosiahnite tak jemnejšiu konzistenciu, čím jej chuť ešte viac zvýrazníte.
S týmto jednoducho vyhotoveným receptom na omáčku z papričiek bez smotany si iste získate srdcia svojich hostí! Prajeme vám chutný zážitok!
Vyskúšam, vyzerá to naozaj lahodne a zdravo!
Tento recept si musím určite vyskúšať! Vyzerá to veľmi chutne.
Recept znie skvelo, ďakujeme za inšpiráciu k novým chutiam!