Omáčka zo zeleného korenia bez smotany. Ak niektoré z vás ešte neprišile na chuť zelenému koreniu, tak nezúfajte. Ja som vždy pri ňom v obchode len prešla a nevedela som, že je také dobré. Je to tradčiné kotenie ako nové alebo biele. Ale je o niečo mladšie, teda menší čas sa suší.
Na omáčku zo zeleného korenia budete potrebovať:
– 2 lyžice masla
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 lyžice jemne nasekaného zeleného korenia
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 1 lyžička soľ
– 1 lyžička mletej čiernej papriky
– 2 lyžice múky
– 2 šálky hovädzieho vývaru
Omáčka zo zeleného korenia bez smotany
Postup:
1. Rozpálte maslo v hrnci na strednom ohni. Pridajte cesnak, zelené korenie a cibuľu a orestujte ich, kým cibuľa nezmäkne.
2. Pridajte soľ, mletú čiernu papriku a múku a miešajte, kým múka nezhustne.
3. Postupne prilievajte hovädzí vývar a neustále miešajte, kým omáčka nezhustne a nezačne hrckať.
4. Omáčku nechajte povariť ešte asi 5 minút, potom ju môžete použiť na polievanie mäsa, zeleniny alebo cestovín. Dobrú chuť!