Opekané zemiaky na panvici

 

Ak máte chuť na opekané zemiaky pripravované na panvici, môžete sa riadiť týmto postupom:

 

Opekané zemiaky na panvici

  1. Ošúpte a umyte zemiaky. Následne ich nakrájajte na menšie časti, aby mali približne rovnaký rozmer. Môžete ich prerezávať na kocky alebo tenšie plátky, podľa vašich preferencií.
  2. Na panvici si rozohrejte trocha olivového oleja alebo masla. Podľa chuti môžete pridať aj jemne nasekanú cibuľu či cesnak.
  3. Položte nakrájané zemiaky na panvicu a dôkladne premiešajte, aby sa olej alebo maslo rovnomerne rozložilo.
  4. Znížte plameň a dusíme zemiaky na strednej teplote, občas premiešajte, aby sa nepripálili.
  5. Pokračujte v dusení zemiakov, až kým nebudú zvnútra mäkké a zvonku zlatohnedé a opečené.
  6. Na záver pridajte soľ, korenie alebo bylinky podľa chuti. Môžete použiť napríklad petržlen, majoránku, oregano alebo čerstvý rozmarín.

Prajem vám dobrú chuť!

Opekané zemiaky na panvici-2

Zapekané penne so zeleninou a parmezánom

Zapekané penne so zeleninou a parmezánom

Čítať viac »

2) Opekané zemiaky na panvici

Aby ste si pripravili chutné opekané zemiaky, budete potrebovať:

  • 500 g zemiakov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • Soľ a čierne korenie podľa vašich preferencií
  • Čerstvý rozmarín alebo tymián (nepovinné)

Postup prípravy

Začnite s umytím zemiakov a ich ošúpaním. Potom ich rozkrájajte na malé kocky, aby sa lepšie uvarili a následne opiekli. Následne vložte zemiaky do hrnca s osolenou vodou a priveďte ich do varu. Varíme približne 10 minút. Zemiaky by mali byť polomäkké, aby sa pri opekaní nerozpadli.

Opekanie zemiakov

Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekaný cesnak a opražte ho do zlatožltej farby. Potom pridajte predvarené zemiaky, soľ a čierne korenie. Zemiaky opečte na vysokom ohni približne 10-15 minút, pričom ich pravidelne premiešavajte, aby sa rovnomerne opečili. Ak ste sa rozhodli použiť bylinky ako rozmarín alebo tymián, pridajte ich na konci. Podávajte ich teplé ako prílohu alebo ako samostatné jedlo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Xholubova píše:

    Ďakujem za návod na výborné opekané zemiaky! Určite to vyskúšam.

  2. Oskar82 píše:

    Recept sa zdá byť veľmi jednoduchý, skúsim ho pripraviť tento víkend.

  3. Konstantin Hudacek píše:

    Zaujímavý článok, možno by som sa mohol naučiť variť.