Ovocná torta s mascarpone

 

Torta z ovocia s mascarpone predstavuje fascinujúcu kombináciu sladkého ovocia a krémového mascarpone syra. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 250 g mascarpone syra
  • 200 ml šľahačky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ovocie podľa vašej voľby (jahody, maliny, marhule, hroznové víno atď.)
  • 200 g piškótového prášku
  • náplň podľa preferencie (napríklad ovocný džem alebo zaváranina)

 

Torta z ovocia s mascarpone

Postup prípravy:

  1. V miske dôkladne premiešajte mascarpone syr, šľahačku, práškový cukor a vanilkový extrakt. Šľahajte zmes, až kým sa nevytvorí krémová konzistencia.
  2. V menšom hrnčeku zohrejte trošku vody. Následne odstavte hrnček z plameňa a pridajte piškótový prášok. Dobre premiešajte, kým sa prášok nezhustne a zmení na homogénnu hmotu.
  3. Pripravte si ovocie tak, že ho nakrájate na menšie kúsky, ak si to prajete.
  4. Vložte prvú vrstvu piškótového prášku na dno formy na tortu alebo do veľkej misy. Na ňu nalejte polovicu pripravenej mascarpone zmesi. Potom pridajte vrstvu ovocia a podľa chuti aj náplň.
  5. Pokračujte v kladení ďalších vrstiev piškótového prášku, mascarpone krému a ovocia, kým sa vám forma či misa naplní.
  6. Na vrchu torty položte poslednú vrstvu piškótového prášku a zakryte ju zvyšným mascarpone krémom.
  7. Tortu ozdobte ďalším kusom ovocia alebo strúhanou čokoládou podľa chuti.
  8. Nechajte tortu odpočívať v chladničke aspoň 2-3 hodiny, aby sa krém dobre prepojil a piškótový prášok zmäkol.
  9. Podávajte a vychutnajte si svoju skvelú ovocnú tortu!

Aj keď som vám poskytol základný recept, pokojne pridajte svoje vlastné nápady a variácie podľa vkusu. Dúfam, že si vychutnáte svoju ovocnú lahôdku!

Ovocná torta s mascarpone-2

Žloutková poleva

Žloutková poleva

Čítať viac »

2) Ovocná torta s mascarpone

Torta z ovocia s mascarpone je chutný dezert, ktorý poteší každého milovníka ovocia a sladkostí. Tento recept ponúka dokonalú harmóniu chutí a textúr. V nasledujúcich odsekoch nájdete všetky potrebné ingrediencie a podrobný návod, ako si túto jedinečnú tortu pripraviť.

Ingrediencie na ovocnú tortu

Na prípravu torty z ovocia s mascarpone budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 200 g sušienok (najlepšie maslové)
  • 100 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml šľahačky
  • 150 g cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 400 g čerstvého ovocia (napríklad jahody, maliny, kiwi)
  • Želatínu podľa potreby

Postup prípravy ovocnej torty

Príprava tejto torty je jednoduchá. Najprv rozdrvte sušienky a zmiešajte ich s roztopeným maslom, čím vytvoríte základ pre tortu. Tento základ pevne uložíte vo forme a necháte stuhnúť v chladničke.

Medzitým v miske zmiešajte mascarpone, cukor a vanilkový extrakt. V inej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie a potom jemne spojte s mascarpone. Túto zmes rovnomerne rozprádzajte na sušienkový základ a vyhlaďte povrch.

Na záver tortu ozdobte čerstvým ovocím podľa vlastného výberu. Pred podávaním môžete tortu nechať aspoň hodinu v chladničke, aby sa chute spojili. Torta z ovocia s mascarpone je pripravená na servírovanie. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Hana Jantosovic píše:

    Ovocna torta s mascarpone znie skvele, musim to skusit!

  2. Reznickova Arpad píše:

    Dakujem za recept, urcite vyskusam.