Paloc polievka

 

Samozrejme! Tu je jednoducho pripraviteľný recept na Palóc polievku, klasické maďarské jedlo:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (ideálne plece alebo panenské), nakrájaného na kocky
  • 2 cibule, jemne nasekané
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na plátky
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 petržlenový koreň, olúpaný a nakrájaný na plátky
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky kôprových semienok (podľa priania)
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Palóc polievka

Návod na prípravu:

  1. Na stredne veľkom hrnci rozohrejte bravčové mäso, kým nezískame zlatistú farbu a nebude uvarené. Odložte mäso bokom.
  2. Do toho istého hrnca vložte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Orestujte, až kým cibuľa nezmäkne a nezačne voňať.
  3. Pridajte mrkvu, zemiaky, petržlenový koreň, bobkový list, sladkú papriku, kôprové semienka (ak používate) spolu so soľou a korením. Dobre premiešajte.
  4. Zalejte ingrediencie dostatočným množstvom vody, aby ich pokryla. Nechajte polievku variť, potom znížte teplotu a nechajte dusiť približne 30-40 minút, alebo až kým zelenina nezmäkne.
  5. Vráťte uvarené mäso do hrnca a poriadne premiešajte. Dusíme ešte 5-10 minút, aby sa chute spojili.
  6. Ochutnajte polievku a podľa potreby pridajte viac korenia.
  7. Servírujte Palóc polievku teplú, ozdobenú čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť k Palóc polievke! Nezabudnite prispôsobiť recept podľa svojich preferencií a diétnych požiadaviek.

Paloc polievka-2

2) Paloc polievka

Paloč polievka je obľúbeným jedlom v mnohých slovenských domácnostiach. Jej bohatá chuť a výživová hodnota robia z tejto polievky ideálny variant na obed alebo večeru. Tento recept vám poskytuje jednoduchý návod krok za krokom, ako si túto delikatesu pripraviť v pohodlí vášho domova.

Potrebné suroviny na paloč polievku

Predtým, než začnete variť paloč polievku, zhromaždite všetky nevyhnutné suroviny:

Čedarové makaróny recept

Čedarové makaróny recept

Čítať viac »

  • 500 g kuracieho mäsa (napr. stehná)
  • 2-3 stredne veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Návod na prípravu paloč polievky

Príprava paloč polievky je nenáročný proces, ktorý zvládne naozaj každý. Najprv si pripravte všetky zložky. Kuracie mäso umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Zemiaky a mrkvu očistite a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.

1. V hrnci zohrejte trochu oleja a opražte na ňom cibuľu a cesnak do zlatohneda.

2. Pridajte kuracie mäso a opražte ho z každej strany.

3. Následne do hrnca pridajte mrkvu, zemiaky a všetky koreniny. Zalejte vodou, aby zakryla všetky ingrediencie, a nechajte variť približne 30–40 minút.

4. Keď je mäso mäkké a zelenina je uvarená, posypte polievku čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúcu.

Paloč polievka je výborná na zahriatie počas chladnejších dní a predstavuje skvelý spôsob, ako si vychutnať domácu kuchyňu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Promancik píše:

    Recept vyzera skvele! Musim vyskusat.

  2. Valer Baranka píše:

    Vdaka za recept! Určite skusim uvariť tuto polievku.

  3. Ihrda píše:

    Tato polievka je moja oblubena, dakujem za super recept!

  4. Kravjarova Gabriela píše:

    Recept znie veľmi chutne. Určite vyskúšam!

  5. Nabelek Vilma píše:

    Výborný recept! Myslím, že keď dodržíte kroky, všetko pôjde ako po masle.

  6. Patricia Kubanova píše:

    Veľmi chutné jedlo, ďakujem za recept!

  7. Rozalia70 píše:

    Paloč polievka je obľúbený pokrm v mnohých slovenských domácnostiach.