Paprikáš z hlivy bez smotany

Paprikáš z hlivy bez smotany. Parikáž alebo teda Maďarské  jedlo, ktoré si záskalo obľubu aj naších končínách vieme pripraviť bez problémov a aj bez použitia smotany. Keďže nie vždy mám doma po ruke smotanu.

Ingrediencie:
– 500 g hlivy
– 1 cibula
– 2 paradajky
– 2 papriky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na varenie

 

Paprikáš z hlivy bez smotany

Postup:
1. Hlivu očistite a nakrájajte na plátky.
2. Cibuľu, paradajky a papriky nakrájajte na drobné kúsky. Cesnak nasekajte.
3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak.
4. Potom pridajte nakrájanú papriku a paradajky a dusíme až kým sa zelenina zmäkne.
5. Pridajte mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti.
6. Na záver pridajte nakrájanú hlivu a dusíme až kým hlivy nie sú mäkké.
7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Paprikáš z hlivy je lahodný pokrm, ktorý si obľúbite nielen pre jeho chuť, ale aj jednoduchosť prípravy. V nasledujúcich riadkoch si ukážeme, ako si môžete doma pripraviť túto chutnú vegetariánsku alternatívu s minimom surovín a bez smotany. Ide o skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravú večeru.

Ingrediencie potrebné na Paprikáš

Na prípravu paprikáša z hlivy bez smotany potrebujete nasledujúce ingrediencie:
– 500 g hlivy,
– 2 stredné papriky (červenej a žltej),
– 1 veľká cibuľa,
– 2 strúčiky cesnaku,
– 1 lyžica sladkej papriky,
– 400 ml zeleninového vývaru,
– Soľ a korenie podľa chuti,
– Olivový olej na dusenie.

Postup prípravy paprikáša

1. Na začiatku si pripravte všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno, hlivu na menšie kúsky a papriky na prúžky.
2. V hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte, kým nebude zlato-hnedá.
3. Pridajte cesnak a opekajte ďalšiu minútu. Potom pridajte hlivu a papriku. Dusíme asi 5-7 minút, kým hliva zmäkne.
4. Posypte všetko sladkou paprikou a krátko premiešajte. Následne pridajte zeleninový vývar a dochuťte soľou a korením.
5. Nechajte variť na miernom ohni asi 20 minút, až sa chute spoja. Ak je to potrebné, pridajte viac vývaru alebo vody.
6. Paprikáš podávajte horúci, najlepšie s čerstvým chlebom alebo knedľou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Barbora63 píše:

    Super recept! Už sa teším, až ho vyskúšam.

  2. Karvas Ernest píše:

    Tento recept je veľmi užitočný, pretože nie všetci majú smotanu doma. Ďakujem!

  3. Erasi píše:

    Skvelý nápad! Mám rada nové a jednoduché recepty. Dúfam, že bude aj ďalší článok o tomto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *