Paprikáš z hlivy bez smotany. Parikáž alebo teda Maďarské jedlo, ktoré si záskalo obľubu aj naších končínách vieme pripraviť bez problémov a aj bez použitia smotany. Keďže nie vždy mám doma po ruke smotanu.
Ingrediencie:
– 500 g hlivy
– 1 cibula
– 2 paradajky
– 2 papriky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na varenie
Paprikáš z hlivy bez smotany
Postup:
1. Hlivu očistite a nakrájajte na plátky.
2. Cibuľu, paradajky a papriky nakrájajte na drobné kúsky. Cesnak nasekajte.
3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak.
4. Potom pridajte nakrájanú papriku a paradajky a dusíme až kým sa zelenina zmäkne.
5. Pridajte mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti.
6. Na záver pridajte nakrájanú hlivu a dusíme až kým hlivy nie sú mäkké.
7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
2)
Paprikáš z hlivy je lahodný pokrm, ktorý si obľúbite nielen pre jeho chuť, ale aj jednoduchosť prípravy. V nasledujúcich riadkoch si ukážeme, ako si môžete doma pripraviť túto chutnú vegetariánsku alternatívu s minimom surovín a bez smotany. Ide o skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravú večeru.
Ingrediencie potrebné na Paprikáš
Na prípravu paprikáša z hlivy bez smotany potrebujete nasledujúce ingrediencie:
– 500 g hlivy,
– 2 stredné papriky (červenej a žltej),
– 1 veľká cibuľa,
– 2 strúčiky cesnaku,
– 1 lyžica sladkej papriky,
– 400 ml zeleninového vývaru,
– Soľ a korenie podľa chuti,
– Olivový olej na dusenie.
Postup prípravy paprikáša
1. Na začiatku si pripravte všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno, hlivu na menšie kúsky a papriky na prúžky.
2. V hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte, kým nebude zlato-hnedá.
3. Pridajte cesnak a opekajte ďalšiu minútu. Potom pridajte hlivu a papriku. Dusíme asi 5-7 minút, kým hliva zmäkne.
4. Posypte všetko sladkou paprikou a krátko premiešajte. Následne pridajte zeleninový vývar a dochuťte soľou a korením.
5. Nechajte variť na miernom ohni asi 20 minút, až sa chute spoja. Ak je to potrebné, pridajte viac vývaru alebo vody.
6. Paprikáš podávajte horúci, najlepšie s čerstvým chlebom alebo knedľou. Dobrú chuť!
Super recept! Už sa teším, až ho vyskúšam.
Tento recept je veľmi užitočný, pretože nie všetci majú smotanu doma. Ďakujem!
Skvelý nápad! Mám rada nové a jednoduché recepty. Dúfam, že bude aj ďalší článok o tomto.