Fotorecept: Lasagne s mletým mäsom, ananásom a zázvorom

Suroviny:

  • 250 g lasagní (tvarohové cesto)
  • 500 g mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo zmes)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica čerstvého zázvoru, mletého
  • 1 konzerva ananásu, pokrájaného na kocky
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g strúhaného syra (najlepšie mozzarella)

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte mleté mäso a orestujte ho do zmäknutia.
  4. Do zmesi pridajte mletý zázvor a premiešajte.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a ananás. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
  6. Nechajte zmes podusiť na miernom ohni asi 10-15 minút.
  7. Vložte do pekáča jednu vrstvu lasagní, potom nanesite časť mäsovej zmesi a trochu smotany na varenie.
  8. Opakujte tento postup, vytvárajte vrstvy lasagní, mäsa a smotany, až sa ingrediencie minú.
  9. Na vrchol poslednej vrstvy lasagní nalejte zvyšnú smotanu na varenie a posypte strúhaným syrom.
  10. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-35 minút, kým sa lasagne nezohnú.

Poznámka:
Ak nemáte radi ananás, môžete ho nahradiť iným ovocím, napríklad slivkami alebo marhuľami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *