Ak chcete pripraviť zapekané kuracie prsia so slaninou po slovensky, postupujte nasledovne:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 8 plátkov slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 200 g kyslého smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Zapekané kuracie prsia so slaninou

  1. Kuracie prsia opláchnite a osušte kuchynským papierom. Nakrájajte ich na tenké rezne.
  2. Slaninu nakrájajte na menšie kúsky.
  3. Cibuľu a cesnak jemne pokrájajte.
  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja. Orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až kým nebudú cibuľa sklovitá.
  5. Pridajte kuracie rezne a osmažte ich z každej strany do zlatista. Osolte a okoreňte ich podľa chuti.
  6. Do zapekacej misy poriadne namažte tenkou vrstvou kyslej smotany.
  7. Na smotanu položte vrstvu opečených kuracích pŕs. Medzi vrstvy môžete pridať aj niekoľko plátkov slaniny.
  8. Postupne pokračujte vkladaním ďalších vrstiev smotany, kuracích pŕs a slaniny, až kým nebudú všetky suroviny použité. Poslednú vrstvu zakončite kuracími pŕsami.
  9. Na záver zalejte všetko zbytkom kyslej smotany.
  10. Zapekaciu misku vložte do predhriatej rúry na teplotu 180 stupňov Celzia. Pečte asi 25-30 minút, kým nebudú pŕska dokonale prepečené a šťavnaté.
  11. Zapekané kuracie prsia so slaninou podávajte s prílohou, ako je napríklad ryža, opekané zemiaky alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *