Paradajková omáčka na pizzu

 

Toto je recept na paradajkovú omáčku k pizze v typicky slovenskom štýle:

Ingrediencie:

  • 400 g paradajkového pretlaku (z konzervy)
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička cukru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Paradajková omáčka na pizzu

Postup:

  1. Na panvici zahrejte olivový olej na strednom plameni.
  2. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a smažte ich, až kým nezmäknú (približne 3 – 4 minúty).
  3. Potom pridajte pretlak, oregano, bazalku, cukor, soľ a čierne korenie.
  4. Znížte teplotu a nechajte zmes pomaly variť 15 – 20 minút, pričom občas premiešajte.
  5. Na záver ochutnajte omáčku a podľa potreby ju dolaďte soľou a korením.

Táto paradajková omáčka je výborným doplnkom k pizze. Môžete ju ihneď použiť alebo nechať vychladnúť a uskladniť v chladničke do ďalšieho použití. Prajeme dobrú chuť!

Rýchla pizza z hotového cesta-2

2) Rýchla pizza z hotového cesta

Paradajková omáčka slúži ako základ pre množstvo vynikajúcich pizz. Jej chuť dokáže zásadne ovplyvniť charakter pokrmu a pridať mu jedinečný zážitok. Odkryte dvere do sveta domácej kuchyne a pripravte si túto chutnú omáčku podľa nášho postupu.

Kuracie prsia na nivovej omáčke

Kuracie prsia na nivovej omáčke

Čítať viac »

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu paradajkovej omáčky na pizzu budete potrebovať nasledujúce súčasti:

  • 2 konzervy drvených paradajok (po približne 400 g)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička bazalky
  • soľ a korenie (podľa chuti)
  • 1 lyžička cukru

Postup prípravy

Začnite veľmi jednoducho. Na panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich, kým sa nezmäknú a nie sú zlatisté. Potom pridajte drvené paradajky a dobre premiešajte.

Nasledovne doplňte oregano, bazalku, soľ a korenie, ako aj lyžičku cukru, aby ste vyvážili kyslosť paradajok. Varíme na nízkom ohni približne 20 – 30 minút, kým omáčka nezískava hustú konzistenciu. Po dovarení ju môžete upraviť podľa svojej chuti.

Táto jednoduchá paradajková omáčka môže byť použitá nielen na pizzu, ale aj na iné jedlá. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Mkucerova píše:

    Paradajková omáčka je úžasná a veľmi jednoduchá na prípravu.

  2. Hochschorner Dusana píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!