Paradajková polievka s kapustou

Paradajková polievka s kapustou je obľúbeným slovenským jedlom, ktoré sa vyznačuje bohatou chuťou a blahodárnymi účinkami na zdravie. Tu je jednoduchý recept, ako si pripraviť túto lahôdku:

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 2 veľké paradajky, nakrájané na kocky
– 1 cibuľu, jemne nasekanú
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
– 1/4 hlávky kapusty, nasekaná na tenké pásiky
– 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
– 1 mrkvu, olúpanú a nakrájanú na kocky
– 1 lyžicu oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 čajovú lyžičku mletej sladkej papriky

 

Paradajková polievka s kapustou

Postup:

1. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.

2. Pridajte paradajky a nechajte všetko spolu dusiť asi 5 minút, kým paradajky zjemnejú.

3. Do hrnca pridajte kapustu, zemiaky a mrkvu. Všetko dôkladne premiešajte.

4. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti.

5. Zmes varíme až do zmäknutie zemiakov a zjemnenie kapusty. Môžete varou povariť polievku alebo ju variť na miernom ohni asi 20-30 minút.

6. Hotovú polievku môžete podávať samostatne alebo s chlebom.

Tipy a triky:
– Ak máte radi hustejšiu paradajkovú polievku, môžete pridať polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku.
– Pre extra chuť môžete do polievky pridať kúsok vyprážanej slaniny alebo ustrice.
– Ak chcete polievku obohatiť o bielkoviny, môžete pridať pár nakrájaných klobások.

Takto jednoduchým spôsobom si môžete pripraviť paradajkovú polievku s kapustou. Je to výborná voľba na chladné dni a je plná nutričných prínosov. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *