Paradajková polievka z pretlaku bez múky

Paradajkova polievka z pretlaku bez múky, ale úplne inak než by ste boli zvyknutý. Mám kamarátku, ktorá je je fanúšik bezlepkovej diéty. Síce môže konzumovať lepok a všetko s ním spojené.
Ale začala sa stravovať zdravšie.
Tak aj toto je polievka pre teba Klára. Bez múky ako to máš rada.
Ale aj pre iných čitateľov a sledovateľov. Ak máte problémy s múkou, tak som pre vás pripravila sekciu bez-múčných jedál.

Paradajková polievka z pretlaku bez múky

 

Recept na polievku z čerstvých paradajok bez múky │ Zuzana Machová

 

Dovolila som si pre víás pripraviť aj písaný recept. Ale video hore je tiež super od Pani Magálovej. Ona je vážne skvelá pri varení.

Suroviny:
– 1 kg paradajkového pretlaku
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 bobkové listy
– soľ a čierne korenie (podľa chuti)
– slnečnicový, olivový olej
– čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobenie

 

Postup:

1. Očistenú cibuľu nakrájaj nadrobno a zo strúčikov cesnaku odstránim šupku. Šikovne aj jedným ťahom.

2. Na panvici rozohrej trochu olivového oleja a osmažte nakrájanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku dovtedy, kým cibuľa nezačne slabnúť.

3. Pridaj paradajkový pretlak, bobkové listy, soľ a čierne korenie podľa chuti. Nechaj zmesi približne 15-20 minút povariť. Občas premiešaj.

4. Po uvarení odstráň z polievky bobkové listy a prelož všetko cez cedník alebo ponor tyčový mixér a rozmixuj na hladkú konzistenciu.

5. Nakoniec polievku ochuti podľa chuti soľou, korením a pokrop ju na vrchnej časti čerstvou nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Hotová paradajková polievka z pretlaku bez múky je teraz pripravená na podávanie! Môžeš ju servírovať s opečeným krajcom chleba alebo čerstvým pečivom podľa chuti. Dobrú chuť!

 

 

2)

Paradajková polievka patrí medzi obľúbené a osviežujúce jedlá. Je ideálna na obedy či večere, a to najmä v chladnejších mesiacoch. Tento recept predstavuje variant, ktorý je nielen chutný, ale aj vhodný pre tých, ktorí sa vyhýbajú múke. Použitím paradajkového pretlaku vytvoríme jednoduchú a rýchlu polievku, ktorú si obľúbite.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu tejto paradajkovej polievky z pretlaku bez múky budete potrebovať:

  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • bazalka alebo oregano na dochutenie
  • olivový olej na osmaženie

Postup prípravy

Príprava paradajkovej polievky z pretlaku je jednoduchá:

  1. Na rozpálenej panvici si na olivovom oleji osmažte nakrájanú cibuľu dozlatista.
  2. Pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho opražte, aby uvoľnil svoju arómu.
  3. Pridajte paradajkový pretlak a premiešajte. Nechajte ho chvíľu variť, aby sa chuť zvýraznila.
  4. Následne zalejte vývarom, pridajte cukor, soľ a korenie. Varíme približne 15-20 minút.
  5. Na záver polievku ochuťte bylinkami a ak chcete, môžete ju rozmixovať na hladkú konzistenciu.

Podávajte teplú, ideálne s kôrkou čerstvého chleba. Tento recept na paradajkovú polievku z pretlaku bez múky je skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravé a chutné jedlo, ktoré vás zahreje a dodá energiu.

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Chaloš píše:

    Ta pani vo videu je veľmi zlatá a charizmatická.

  2. Sabina Koza píše:

    Super recept, určite vyskúšam!

  3. Jarmila57 píše:

    Parádna polievka, veľmi ma potešil tento recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *