Paradajkové cestoviny

Ak máte radi paradajky a cestoviny, môžem vám ponúknuť skvelý recept na paradajkové cestoviny. Tu je, čo budete potrebovať:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 1 lyžička červenej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • bazalka na ozdobenie

 

Paradajkové cestoviny

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a pridajte cestoviny. Varíme ich podľa návodu na obale, až kým nie sú al dente (mäkké, ale stále pevné).
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  3. Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ho ešte minútu, kým sa uvoľní jeho aróma.
  4. Pridajte konzervované paradajky a červenú papriku. Pomaly varíme asi 10 minút, aby sa chuti spojili.
  5. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Zmiešame uvarené cestoviny so zmesou paradajok a dôkladne ich premiešame.
  7. Podávame na tanieri a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Tieto paradajkové cestoviny sú jednoduché, chutné a plné výživných látok. Skvelá voľba na rýchly a zdravý obed alebo večeru. Dobrú chuť!

 

2)

Ak hľadáte rýchly a chutný recept, paradajkové cestoviny sú ideálnou voľbou! Tento jednoduchý recept na paradajkové cestoviny je nielen chutný, ale aj zdravý a plný farieb. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako si pripraviť túto delikatesu s minimálnym úsilím a maximálnou chuťou.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu týchto paradajkových cestovín budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g cestovín (ideálne penne alebo spaghetti)
  • 500 g čerstvých rajčín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka
  • parmezán na posypanie

Postup prípravy

Príprava paradajkových cestovín je jednoduchá a rýchla. Postupujte podľa týchto krokov:

  1. Najskôr uvarte cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale.
  2. Medzitým na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Smažte ho, kým nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájané čerstvé rajčiny do panvice a nechajte ich variť, kým sa nezačnú rozpadávať. Dochutí sa soľou a korením.
  4. Uvarené cestoviny sceďte a pridajte ich do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte a nechajte ich niekoľko minút variť na miernom ohni.
  5. Podávajte s čerstvou bazalkou a posypte parmezánom, ak máte radi syr!

Takto jednoducho si môžete pripraviť skvelé paradajkové cestoviny, ktoré si zamilujete. Prajeme vám dobrou chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *