Vychutnajte si paradajkové špagety plné chuti a arómy. Skvelá voľba pre milovníkov talianskej kuchyne. Dokonalá chuť Talianska u vás doma.
Ingrediencie:
- 300 g špagiet
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 500 g paradajok z konzervy (kúpte kvalitné paradajky z konzervy alebo použite čerstvé paradajky)
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/4 čajovej lyžičky cukru (voliteľne)
- čerstvý bazalkový list na ozdobu (voliteľne)
Paradajkové špagety
Postup:
- V hrnci so slanou vodou povarte špagety podľa návodu na obale, kým nie sú “al dente”. Potom ich scedíme.
- V hrnci na stredne silnom ohni zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Orestujte, kým sa cibuľa stane mäkkou, asi 5 minút.
- Pridajte cesnak a orestujte ho ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
- Pridajte paradajky z konzervy a oregano. Premiešajte a privedte zmes k varu. Znížte oheň na stredný a nechajte omáčku vrieť asi 10 minút, aby sa zredukovala a získala bohatú chuť.
- Pridajte bazalku a dochuťte soľou, korením a prípadne cukrom podľa chuti. Varíme ešte 2-3 minúty.
- Pridajte uvarené špagety do hrnca s paradajkovou omáčkou a dobre premiešajte, aby sa špagety obalili omáčkou.
- Servírujte paradajkové špagety na tanieroch a ozdobte čerstvými listami bazalky.
Dobrú chuť!