Vychutnajte si paradajkové špagety plné chuti a arómy. Skvelá voľba pre milovníkov talianskej kuchyne. Dokonalá chuť Talianska u vás doma.

Ingrediencie:

  • 300 g špagiet
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 500 g paradajok z konzervy (kúpte kvalitné paradajky z konzervy alebo použite čerstvé paradajky)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/4 čajovej lyžičky cukru (voliteľne)
  • čerstvý bazalkový list na ozdobu (voliteľne)

 

 

Paradajkové špagety

Postup:

  1. V hrnci so slanou vodou povarte špagety podľa návodu na obale, kým nie sú “al dente”. Potom ich scedíme.
  2. V hrnci na stredne silnom ohni zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Orestujte, kým sa cibuľa stane mäkkou, asi 5 minút.
  3. Pridajte cesnak a orestujte ho ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
  4. Pridajte paradajky z konzervy a oregano. Premiešajte a privedte zmes k varu. Znížte oheň na stredný a nechajte omáčku vrieť asi 10 minút, aby sa zredukovala a získala bohatú chuť.
  5. Pridajte bazalku a dochuťte soľou, korením a prípadne cukrom podľa chuti. Varíme ešte 2-3 minúty.
  6. Pridajte uvarené špagety do hrnca s paradajkovou omáčkou a dobre premiešajte, aby sa špagety obalili omáčkou.
  7. Servírujte paradajkové špagety na tanieroch a ozdobte čerstvými listami bazalky.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *