Suroviny:
- 1 až 2 strúčiky cesnaku,
- jemne nakrájané
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 konzerva krájaných paradajok (400 g) alebo 4 stredne veľké čerstvé paradajky, olúpané a nakrájané
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 lyžička sušeného bazalky
- 1 lyžička cukru
- soľ a korenie podľa preferencie
Postup:
Na strednom ohni zahrejte olivový olej v hrnci. Pridajte nasekaný cesnak a opražte ho približne 1 minútu, kým nezačne vydávať arómu. Následne vložte nakrájané paradajky, oregáno, bazalku a cukor.
Nechajte zmes zovrieť, potom znížte teplotu na stredne nízku.
Varte asi 20 minút, kým paradajky nezmäknú a zmes sa nezhustí. Prípadne dochuťte soľou a korením podľa svojich predstáv. Nechajte zmes vychladnúť a následne ju rovnomerne rozprestrite na predpripravenej pizze.
Tento paradajkový základ je vynikajúci pre domácu pizzu a môžete ho obohatiť o svoje obľúbené ingrediencie. Prajeme dobrú chuť!