Pečená bravčová krkovička (fotorecept) 

 

Nasledujúce je recept na pečenú bravčovú krkovičku:

Suroviny:

  • 1 kg bravčového mäsa z krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 polievková lyžica mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušenej rasce
  • 1 citrón (šťava a nastrúhaná kôra)
  • 500 ml vývaru (bravčový alebo zeleninový)

 

Pečená bravčová krkovička (fotorecept)

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Bravčovú krkovičku starostlivo očistite od kostí a prebytočného tuku.
  3. Cesnak nasekajte na malé kúsky a v miske ho spoľahnite s olivovým olejom, soľou, mletou paprikou, tymiánom, rascou, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou.
  4. Medzi rezultátmi marinády potrite krkovičku, dôkladne ju masírujte, aby sa marináda dostala do mäsa.
  5. Umiestnite krkovičku do pekáča, pridajte vývar a zakryte pekáč. Mäso sa varí vo vlastnej šťave a ostane šťavnaté.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 2 – 2,5 hodín alebo kým nie je mäso jemné a zlatisto opečené.
  7. Počas pečenia občas krkovičku polievajte šťavou z pekáča.
  8. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať pred podávaním, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.
  9. Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Verím, že vás tento fotorecept inšpiruje a po vyskúšaní si na ňom pochutnáte!

 

Pečená bravčová krkovička (fotorecept)  - 2

2) Pečená bravčová krkovička

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa z krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica horčice
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 200 ml vývaru (mäsového alebo zeleninového)
  • Zelenina (mrkva, zemiaky, paprika) na prílohu (voliteľné)

Postup:

Lídl paradajková polievka

Lídl paradajková polievka

Čítať viac »

  1. Príprava marinády: V miske kombinujte olivový olej, horčicu, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, sušené oregano a sladkú papriku. Pridanie čerstvej citrónovej šťavy vylepší chuť.

  2. Marinovanie krkovičky: Krkovičku dôkladne umyjte a osušte. Potom ju potrite marinádou zo všetkých strán a nechajte obohatiť aspoň 1 hodinu (ideálne cez noc v chladničke).

  3. Príprava zeleniny (ak sa rozhodnete použiť): Cibuľu a ďalšiu zeleninu nakrájajte na väčšie kusy. Môžete ich predsa len opražiť na panvici s troškou oleja, aby získali lepšiu chuť.

  4. Pečenie: Rozohrejte rúru na 180 °C. Krkovičku umiestnite do pekáča a okolo nej rozložte nakrájané cibule a zeleninu, podlievajte vývarom a zakryte pekáč hliníkovou fóliou.

  5. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny, po uplynutí tejto doby odstráňte fóliu a pečte ďalších 15-30 minút pre vytvorenie zlatistého jedla. Môžete ju pokropiť šťavou zo spodku pekáča.

  6. Servírovanie: Po upečení nechajte krkovičku odpočívať, potom ju nakrájajte na plátky. Podávajte s pečenou zeleninou a zemiakmi alebo chlebom.

Príjemné jedlo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *