Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou

 

Prinášam vám vynikajúci recept na pečenú bravčovú krkovičku spolu s kyslou kapustou:

Potrebné suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • mletá sladká paprika
  • 500 ml vývaru alebo vody
  • 4 zemiaky (voliteľné)

 

Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou

Príprava:

  1. Opláchnite bravčovú krkovičku pod prúdom vody a osušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
  2. Ošúpte cibuľu a cesnak, potom ich jemne nakrájajte. Na panvici s predhriatym olejom orestujte cibuľu a cesnak do zlata.
  3. Na panvicu vložte krkovičku a opražte ju z každej strany, až kým sa neobjaví zlatistá kôrka.
  4. Vydedenú kapustu dôkladne umyte pod tečúcou vodou, aby ste znížili jej kyslosť.
  5. V hrnci zohrejte olej a pridajte kapustu. Nechajte podusiť približne 10 minút, popri občasnom miešaní.
  6. Kyslej kapusty pridajte opraženú cibuľu a cesnak. Pridajte aj papriku a všetko dôkladne premiešajte.
  7. Polejte vývarom alebo vodou a varte približne 45 minút, pokryté a na miernom ohni. Občas premiešajte.
  8. Po upečení bravčovej krkovičky zohrievajte zemiaky a servírujte spolu s mäsom a kyslou kapustou.

Dúfam, že sa vám tento recept zapáči a že si na jedle pochutnáte!

 

Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou - 2

Kuracie prsia s kuriatkovou omáčkou

Kuracie prsia s kuriatkovou omáčkou

Čítať viac »

2) Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou

Potrebné suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 zemiaky (rovnako veľké)
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky kmínu (podľa chuti)
  • 1 bobkový list
  • 200 ml vody alebo vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Príprava:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovými obrúskami. Následne ju rozkrájajte na väčšie kusy (každý kus zhruba 200-300 g).
    • Osoľte a okoreňte mäso ze všetkých strán soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
  2. Cibule a cesnak:

    • Cibuľu nakrájajte na polkolieska a cesnak na tenké plátky.
    • V hlbokom pekáči zahrejte rastlinný olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a osmažte, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.
  3. Pridanie krkovičky:

    • Do pekáča vložte osolenú a okorenenú krkovičku. Opečte ju z každej strany do zlata (približne 5-7 minút).
  4. Kyslá kapusta a zemiaky:

    • Na mäso pridajte kyslú kapustu a dôkladne premiešajte. Pridajte nakrájané zemiaky a bobkový list.
    • Podlievaním vodou alebo vývarom zabezpečte, aby všetko bolo pokryté tekutinou.
  5. Pečenie:

    • Pekáč zakryte pokrievkou alebo alobalom. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 1,5 až 2 hodiny. Približne po pol hodine pečenia môžete mäso odkryť, aby sa vytvorila zlatistá kôrka.
  6. Servírovanie:

    • Keď je doba pečenia uplynulá, skontrolujte, či je mäso dostatočne mäkké. Ak je potrebné, môžete ho ešte chvíľu piecť.
    • Podávajte horúce, posypané čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou. Kyslá kapusta a zemiaky by mali byť podávané na tanieri spolu s mäsom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *