Pečená bravčová krkovička s lečom

Pokiaľ ide o prípravu pečenej bravčovej krkovičky s lečom, rád by som vám predstavil nasledujúci recept:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 cibule, nakrájané na tenké prúžky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g leča, dôkladne opláchnutá a odsátá
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • sójová omáčka podľa chuti
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Pečená bravčová krkovička s lečom

Priebeh prípravy:

  1. Na začiatku si predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Na rozohriatej panvici si zosilnite olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatistej farby a zjemnite.
  3. Vo výpeku z cibule a cesnaku pripravte pekáč a na ňom opražte krkovičku zo všetkých strán, pokým nezíska zlatohnedý odtieň.
  4. Akonáhle je krkovička hotová, presuňte ju do pekáča a pridajte opláchnutú leču. Zalejte všetko kuracím vývarom a premiešajte.
  5. Pekáč zakryte a umiestnite ho na 1,5 hodiny do vyhriatej rúry. Po uplynutí polovice času odkryte pekáč a zamiešajte, aby sa všetko dôkladne prepečené.
  6. Po upečení ochutnajte a pridajte soľ, čierne korenie a sójovú omáčku podľa seba.
  7. Servírujte horúce a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Verím, že vám tento recept vyhovuje a že si užijete pečenú bravčovú krkovičku s lečom! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

 

Pečená bravčová krkovička s lečom- 2

2) Pečená bravčová krkovička s lečom

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 papriky (červená, zelená a žltá)
  • 2 stredne veľké paradajky
  • 1 plechovka drvených paradajok (400 g)
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Pokyny:

  1. Príprava krkovičky:

    Biela hlávková kapusta recepty

    Biela hlávková kapusta recepty

    Čítať viac »

    • Bravčovú krkovičku dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na väčšie kusy alebo plátky.
    • Ochuťte so soľou, čiernym korením a sladkou paprikou z oboch strán.
  2. Opekanie:

    • Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opražte krkovičku z oboch strán do zlatista, približne 5 minút z každej strany. Potom ju preložte do pekáča.
  3. Príprava leča:

    • Na tej istej panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť mäkké.
    • Pridajte nakrájanú papriku a restujte ďalších 5 minút.
    • Pridajte nakrájané paradajky a drvené paradajky. Ochuťte so soľou, čiernym korením a sušeným oreganom. Varíme na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa chute prepojili.
  4. Pečenie:

    • Zmes leča nalejte na upečenú krkovičku v pekáči, zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 1,5 hodiny. Po tejto dobe sňatie alobalu a pečte ďalších 15-20 minút, aby sa povrch krásne opiekol.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení nechajte krkovičku chvíľu oddýchnuť, potom ju nakrájajte na plátky. Podávajte s lečom a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Rada:

K pečenej krkovičke môžete pridať zemiakovú kašu, ryžu alebo chlieb. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

15 Komentárov

  1. Noskova Adrian píše:

    Neskutočný recept, musím to skúsiť! Ďakujem za tipy.

  2. Adriana07 píše:

    Recept vyzerá super, už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam!

  3. Malikova Matus píše:

    Toto znie ako skvelá nápadov a chutný obed! Určite vyskúšam!

  4. Zigmund Oslejova píše:

    Chutné jedlo, pečená bravčová krkovička je moja obľúbená pochúťka! Vyskúšam tento recept!

  5. Murcova Jela píše:

    Super postup, ďakujem za detailné inštrukcie. Určite vyskúšam tento recept!

  6. Kucerova Zoja píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Skvelé tipy na prípravu pečenej krkovice s lečom!

  7. Vitazoslav Horvath píše:

    Toto bude skvelý obed pre rodinu. Teším sa, až ho vyskúšame.

  8. Bohuslav Cierna píše:

    Ďakujem za inšpiratívny recept, pečená bravčová krkovička s lečom znie lákavo.

  9. Dubnickova Patrik píše:

    Nechal som si to ujsť? Určite skúsime tento recept na večeru!

  10. Patricia42 píše:

    Skvelé, konečne niečo nové na vyskúšanie! Už sa neviem dočkať pečeňej bravčovky s lečom podľa tvojho postupu.

  11. Jfico píše:

    Ďakujem za tento recept! Určite vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  12. Dsimonovic píše:

    Super, konečne recept na niečo nové a inšpiratívne. Teším sa na vyskúšanie!

  13. Anonym píše:

    Chystám večer tento recept na obed, teším sa!

  14. Leonard Karolcikova píše:

    Tento recept si určite vyskúšam, znie to skvelo.

  15. Qsulc píše:

    Vyzdvihujem originalitu a chuť tohto jedla. Pečená krkovička s lečom je skvelá voľba.