Pokiaľ ide o prípravu pečenej bravčovej krkovičky s lečom, rád by som vám predstavil nasledujúci recept:
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 2 cibule, nakrájané na tenké prúžky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 400 g leča, dôkladne opláchnutá a odsátá
- 500 ml kuracieho vývaru
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- sójová omáčka podľa chuti
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na ozdobu
Pečená bravčová krkovička s lečom
Priebeh prípravy:
- Na začiatku si predhrejte rúru na 180 °C.
- Na rozohriatej panvici si zosilnite olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatistej farby a zjemnite.
- Vo výpeku z cibule a cesnaku pripravte pekáč a na ňom opražte krkovičku zo všetkých strán, pokým nezíska zlatohnedý odtieň.
- Akonáhle je krkovička hotová, presuňte ju do pekáča a pridajte opláchnutú leču. Zalejte všetko kuracím vývarom a premiešajte.
- Pekáč zakryte a umiestnite ho na 1,5 hodiny do vyhriatej rúry. Po uplynutí polovice času odkryte pekáč a zamiešajte, aby sa všetko dôkladne prepečené.
- Po upečení ochutnajte a pridajte soľ, čierne korenie a sójovú omáčku podľa seba.
- Servírujte horúce a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Verím, že vám tento recept vyhovuje a že si užijete pečenú bravčovú krkovičku s lečom! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky alebo podnety, ktoré vám napadnú po prečítaní týchto informácií alebo počas nášho rozhovoru, neváhajte ma kontaktovať, pretože som tu na to, aby som vám pomohol s akýmikoľvek nejasnosťami a zabezpečil, že všetko bude jasné a zrozumiteľné.
2) Pečená bravčová krkovička s lečom
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 papriky (červená, zelená a žltá)
- 2 stredne veľké paradajky
- 1 plechovka drvených paradajok (400 g)
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Pokyny:
-
Príprava krkovičky:
- Bravčovú krkovičku dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na väčšie kusy alebo plátky.
- Ochuťte so soľou, čiernym korením a sladkou paprikou z oboch strán.
-
Opekanie:
- Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opražte krkovičku z oboch strán do zlatista, približne 5 minút z každej strany. Potom ju preložte do pekáča.
-
Príprava leča:
- Na tej istej panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť mäkké.
- Pridajte nakrájanú papriku a restujte ďalších 5 minút.
- Pridajte nakrájané paradajky a drvené paradajky. Ochuťte so soľou, čiernym korením a sušeným oreganom. Varíme na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa chute prepojili.
-
Pečenie:
- Zmes leča nalejte na upečenú krkovičku v pekáči, zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 1,5 hodiny. Po tejto dobe sňatie alobalu a pečte ďalších 15-20 minút, aby sa povrch krásne opiekol.
-
Servírovanie:
- Po upečení nechajte krkovičku chvíľu oddýchnuť, potom ju nakrájajte na plátky. Podávajte s lečom a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Rada:
K pečenej krkovičke môžete pridať zemiakovú kašu, ryžu alebo chlieb. Prajem vám dobrú chuť!
Neskutočný recept, musím to skúsiť! Ďakujem za tipy.
Recept vyzerá super, už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam!
Toto znie ako skvelá nápadov a chutný obed! Určite vyskúšam!
Chutné jedlo, pečená bravčová krkovička je moja obľúbená pochúťka! Vyskúšam tento recept!
Super postup, ďakujem za detailné inštrukcie. Určite vyskúšam tento recept!
Tento recept je presne to, čo som hľadala. Skvelé tipy na prípravu pečenej krkovice s lečom!
Toto bude skvelý obed pre rodinu. Teším sa, až ho vyskúšame.
Ďakujem za inšpiratívny recept, pečená bravčová krkovička s lečom znie lákavo.
Nechal som si to ujsť? Určite skúsime tento recept na večeru!
Skvelé, konečne niečo nové na vyskúšanie! Už sa neviem dočkať pečeňej bravčovky s lečom podľa tvojho postupu.
Ďakujem za tento recept! Určite vyskúšam, znie to veľmi chutne.
Super, konečne recept na niečo nové a inšpiratívne. Teším sa na vyskúšanie!
Chystám večer tento recept na obed, teším sa!
Tento recept si určite vyskúšam, znie to skvelo.
Vyzdvihujem originalitu a chuť tohto jedla. Pečená krkovička s lečom je skvelá voľba.