Pokiaľ ide o prípravu pečenej bravčovej krkovičky s lečom, rád by som vám predstavil nasledujúci recept:
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 2 cibule, nakrájané na tenké prúžky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 400 g leča, dôkladne opláchnutá a odsátá
- 500 ml kuracieho vývaru
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- sójová omáčka podľa chuti
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na ozdobu
Pečená bravčová krkovička s lečom
Priebeh prípravy:
- Na začiatku si predhrejte rúru na 180 °C.
- Na rozohriatej panvici si zosilnite olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatistej farby a zjemnite.
- Vo výpeku z cibule a cesnaku pripravte pekáč a na ňom opražte krkovičku zo všetkých strán, pokým nezíska zlatohnedý odtieň.
- Akonáhle je krkovička hotová, presuňte ju do pekáča a pridajte opláchnutú leču. Zalejte všetko kuracím vývarom a premiešajte.
- Pekáč zakryte a umiestnite ho na 1,5 hodiny do vyhriatej rúry. Po uplynutí polovice času odkryte pekáč a zamiešajte, aby sa všetko dôkladne prepečené.
- Po upečení ochutnajte a pridajte soľ, čierne korenie a sójovú omáčku podľa seba.
- Servírujte horúce a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Verím, že vám tento recept vyhovuje a že si užijete pečenú bravčovú krkovičku s lečom! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.
2) Pečená bravčová krkovička s lečom
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 papriky (červená, zelená a žltá)
- 2 stredne veľké paradajky
- 1 plechovka drvených paradajok (400 g)
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Pokyny:
-
Príprava krkovičky:
- Bravčovú krkovičku dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na väčšie kusy alebo plátky.
- Ochuťte so soľou, čiernym korením a sladkou paprikou z oboch strán.
-
Opekanie:
- Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opražte krkovičku z oboch strán do zlatista, približne 5 minút z každej strany. Potom ju preložte do pekáča.
-
Príprava leča:
- Na tej istej panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť mäkké.
- Pridajte nakrájanú papriku a restujte ďalších 5 minút.
- Pridajte nakrájané paradajky a drvené paradajky. Ochuťte so soľou, čiernym korením a sušeným oreganom. Varíme na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa chute prepojili.
-
Pečenie:
- Zmes leča nalejte na upečenú krkovičku v pekáči, zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 1,5 hodiny. Po tejto dobe sňatie alobalu a pečte ďalších 15-20 minút, aby sa povrch krásne opiekol.
-
Servírovanie:
- Po upečení nechajte krkovičku chvíľu oddýchnuť, potom ju nakrájajte na plátky. Podávajte s lečom a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Rada:
K pečenej krkovičke môžete pridať zemiakovú kašu, ryžu alebo chlieb. Prajem vám dobrú chuť!