Pečená krkovička na jablkách s cibuľou 

Pečená krkovička na jablkách s cibuľou predstavuje chutné a uspokojivé jedlo. Ponúkame vám jednoduchý návod na jej prípravu:

Zloženie:

  • 1 kg krkovičky
  • 2 jablká, nakrájané na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 šálka kuracieho vývaru

 

Pečená krkovička na jablkách s cibuľou

Návod:

  1. Najskôr si predhrejte rúru na 180°C.
  2. Krkovičku osolite, okoreňte paprikou a tymiánom a dôkladne vmasírujte do mäsa.
  3. Na veľkej panvici alebo pekáči s rúčkou rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte krkovičku a opečte ju zo všetkých strán, kým nezíska zlatohnedý nádych.
  4. Opečenú krkovičku vyberte z panvice a odložte ju bokom.
  5. Do tej istej panvice vložte nakrájané jablká, cibuľu a nasekaný cesnak. Orestujte ich niekoľko minút, až sa zjemnia.
  6. Vráťte krkovičku späť na panvicu, položte ju na vrch jablk a cibule.
  7. Do panvice nalejte kurací vývar tak, aby pokryl dno.
  8. Zakryte panvicu hliníkovou fóliou alebo pokrievkou a presuňte ju do predhriatej rúry.
  9. Pečte približne 2 až 2,5 hodiny, alebo pokiaľ krkovička nie je dostatočne mäkká a úplne upečená.
  10. Po upečení vyberte panvicu z rúry a nechajte krkovičku odpočívať niekoľko minút pred podávaním.
  11. Krkovičku nakrájajte na plátky a servírujte ju so zlatistými jablkami, cibuľou a šťavou z panvice ako omáčkou.

Prajem vám dobrú chuť pri vychutnávaní pečenej krkovičky na jablkách s cibuľou!

 

2)

Kuracie soté s cestovinami 

Kuracie soté s cestovinami 

Čítať viac »

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 3 jablká (najlepšie sladkokyslé typy, ako Golden alebo Granny Smith)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička rozmarínu
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa vkusu
  • 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 2 lyžice medu (voliteľne, na dosladenie)
  • 1 lyžica balzamikového octu (voliteľne)

Návod:

  1. Príprava mäsa:

    • Krkovičku dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky (asi 2-3 cm).
    • Osolíme, okoreníme a posypeme sušeným tymiánom a rozmarínom. Necháme marinovať minimálne 30 minút.
  2. Príprava cibule a jabĺk:

    • Cibuľu olúpeme a nakrájame najprv na polovice a potom na tenké plátky.
    • Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na mesiačiky (môžeme ich ponechať aj so šupkou).
  3. Restovanie:

    • Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť (asi 5-7 minút).
    • Potom pridáme nakrájané jablká a pretlačený cesnak. Spolu smažíme ešte 5 minút, kým sa jablká nezačnú mäknúť.
  4. Pečenie:

    • Rúru predhrejeme na 180 °C.
    • Do pekáča alebo zapekacej misy umiestnime krkovičku a na ňu rozložíme zmes cibule a jabĺk.
    • Podlejeme vývarom a ak si prajeme, môžeme pridať med a balzamikový ocot pre lepšiu chuť.
    • Zakryjeme pekáč alobalom alebo pokrievkou a upečieme v predhriatej rúre asi 60 minút. Po 30 minútach odstránime prikrývku, aby sa mäso dobre zhnedlo.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení necháme mäso chvíľu odpočinúť, potom ho nakrájame na plátky.
    • Servírujeme s pečenými jablkami a cibuľou, ideálne s prílohou, ako sú zemiaky alebo chlieb.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Magdalena10 píše:

    Nádherný recept! Určite vyskúšam.

  2. Rasi Bonifac píše:

    Vyznie to skvele! Už sa teším, kým to vyskúšam.

  3. Qpolakova píše:

    Tento recept je úžasný, skvelý tip pre rodinnú večeru.

  4. Balazova Libusa píše:

    Toto si určite vyskúšam. Mňam!

  5. Bohumir Plskova píše:

    Recept sa mi veľmi páči! Určite ho vyskúšam a uvarím pre celú rodinu. Ďakujem za skvelý nápad!

  6. Vydareny Vavrinec píše:

    Tento recept vyzerá naozaj chutne a nezdá sa byť príliš zložitý na prípravu. Teším sa, že ho vyskúšam!

  7. Anonym píše:

    Recept je jednoduchý, ale vyzerá chutne. Rada si ho vyskúšam.

  8. Eduard31 píše:

    Skvelý recept! Určite si ho vyskúšam na víkendovej rodinnej večeri.

  9. Umisik píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si tento recept vyskúsim. Určite bude skvelé!

  10. Ibaranka píše:

    Recept na pečenú krkovičku vyzerá skvele, určite ho vyskúšam. Ďakujem!

  11. Peter50 píše:

    Mňam, toto musí byť dobré! Teším sa, že to urobím.

  12. Dobroslav17 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už teraz cítim vôňu tej krkovičky.

  13. Kvlcek píše:

    Článok je veľmi užitočný pre začínajúcich kuchárov. Určite ho odporučím svojim priateľom.