Pečená krkovička s kapustou. Mňa ju doma pripravujú takto a dúfam, že sa Vám to bude páčiť.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 1 kg kyslej kapusty
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa preferencií
- majoránka
- 2 lyžice sádla alebo oleja
- 200 ml vody
Pečená krkovička s kapustou
Postup:
- Krkovičku dobre umyte, nasolte, okoreňte a jemne potrite majoránkou.
- V objemnejšom pekáči rozohrejte sadlo alebo olej. Pridajte nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak a nechajte ich mierne opražiť.
- Vložte krkovičku a opečte ju z oboch strán, až kým nie je maso zlatohnedé.
- Keď je krkovička pekne opečená, pridajte kyslú kapustu a vodu. Doplnte soľ, korenie a majoránku podľa chuti.
- Pekáč zakryte a vložte ho do predhriatej rúry na 180°C. Pečte 2-3 hodiny, až kým nie je mäso jemné a kapusta zmäknutá.
Tento klasický slovenský recept na pečenú krkovičku s kapustou predstavuje vynikajúcu voľbu pre chutné a sýte jedlo. Dobre opečená krkovička v súhre s kyslou kapustou a sladkou cibuľou vytvára výbornú kombináciu, ktorá určite uspokojí vaše chuťové poháriky. Podávajte s varenými zemiakmi alebo knedľami a prípadne okoreňte majoránkou pre dokonalý gastronomický zážitok. Prajem dobrú chuť!