Pečená krkovička s kapustou

Pečená krkovička s kapustou. Mňa ju doma pripravujú takto a dúfam, že sa Vám to bude páčiť.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • majoránka
  • 2 lyžice sádla alebo oleja
  • 200 ml vody

 

Pečená krkovička s kapustou

Postup:

Kuracie prsia na jogurte

Kuracie prsia na jogurte

Čítať viac »

  1. Krkovičku dobre umyte, nasolte, okoreňte a jemne potrite majoránkou.
  2. V objemnejšom pekáči rozohrejte sadlo alebo olej. Pridajte nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak a nechajte ich mierne opražiť.
  3. Vložte krkovičku a opečte ju z oboch strán, až kým nie je maso zlatohnedé.
  4. Keď je krkovička pekne opečená, pridajte kyslú kapustu a vodu. Doplnte soľ, korenie a majoránku podľa chuti.
  5. Pekáč zakryte a vložte ho do predhriatej rúry na 180°C. Pečte 2-3 hodiny, až kým nie je mäso jemné a kapusta zmäknutá.

Tento klasický slovenský recept na pečenú krkovičku s kapustou predstavuje vynikajúcu voľbu pre chutné a sýte jedlo. Dobre opečená krkovička v súhre s kyslou kapustou a sladkou cibuľou vytvára výbornú kombináciu, ktorá určite uspokojí vaše chuťové poháriky. Podávajte s varenými zemiakmi alebo knedľami a prípadne okoreňte majoránkou pre dokonalý gastronomický zážitok. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Janko123 píše:

    Pečená krkovička s kapustou je skutočne lahodné jedlo! Vždy, keď ju pripravujeme doma, celý rodina sa zbieha k stolu ako včielky na kvety. Milujem tú vôňu, ktorá sa šíri z rúry, keď sa krkovička pečie a kapusta sa varí. Je to také jednoduché a predsa tak chutné! Pripravujem to podľa tohto receptu a nikdy nesklamal. Krkovičku vždy poriadne ochutím, aby bola šťavnatá a plná chuti. Nezabudnite pridať aj trochu čerstvej majoránky, tá dodáva jedlu ešte väčšiu arómu. A samozrejme, podávame to s varenými zemiakmi alebo domácimi knedľami! Skúste tento recept aj vy a určite nebudete ľutovať. Je to tradičné slovenské jedlo, ktoré je ideálne na nedeľný obed alebo rodinné oslavy. Dúfam, že si ho pripravíte a užijete si ho rovnako ako my!

  2. Slniečko2023 píše:

    Tento recept na pečenú krkovičku s kapustou ma veľmi potešil! Vždy som hľadala jednoduchý spôsob, ako pripraviť niečo chutné a sýte pre moju rodinu. Keď som videla tento recept, okamžite som vedela, že ho musím vyskúšať! Krkovička bola krásne upečená a šťavnatá. Kapusta skvele doplnila chuť mäsa a všetko spolu vytvorilo dokonalú kombináciu. Rada varím pre svoju rodinu a tento recept ma inšpiroval k tomu, aby som sa viac sústredila na tradičné slovenské jedlá. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu! Určite ho odporúčam každému, kto chce urobiť niečo výnimočné bez veľkého úsilia.

  3. KocúrKryštál píše:

    Wow! Pečená krkovička s kapustou vyzerá fantasticky! Musím povedať, že som nadšený z toho, aké jednoduché ingrediencie sú potrebné na prípravu takého chutného jedla. Nikdy by ma nenapadlo kombinovať krkovičku s kyslou kapustou takto chutne pripraveným spôsobom. Mám rád varenie v rúre – je to také pohodlné a bez námahy! Tento recept určite vyskúšam počas víkendu. Som si istý, že moja rodina bude nadšená z tejto pochúťky. A navyše – nič neprekoná vôňu domova plného varenia! Ďakujem za skvelý tip!

  4. FunkyBubko píše:

    Tento tradičný slovenský pokrm mi vždy pripomína detstvo! Moja babka robila pečenú krkovičku s kapustou každý víkend a bola to vždy udalosť pre celú rodinu. Som rád, že tento recept je tak jednoduchý a dostupný pre každého! Keď vidím fotku hotového jedla v článku, hneď mi vyhladne! Nezabudnem pridať aj svoje obľúbené korenie – ešte viac zvýrazní chuť mäsa i kapusty! Určite pripravím túto lahôdku počas najbližších dní aj ja doma a pozvem celú rodinu k stolu na dobré jedlo!