Určite vám môžem poskytnúť ešte ďalšie dva recepty na pečenú kuracinku a bravčové rebrá s kyslou kapustou a zemiakmi. Tu sú:
Recept 1: Pečená kuracinka s kyslou kapustou a zemiakmi
Suroviny:
- 4 kuracie prsia (alebo iné časti kuracieho mäsa, ktoré preferujete)
- 500 g kyslej kapusty
- 4 veľké zemiaky
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na pečenie
Postup:
- Kuracími prsiami osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V panvici s rozohriatým olejom opečieme kuracie prsia z oboch strán dozlatista. Potom ich prenesieme na pekáč.
- Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky a orestujeme na panvici s olejom, ktorým sme opekali kuracie prsia. Pridáme k nim kyslú kapustu a dusíme spolu približne 10 minút.
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a položíme na dno pekáča. Na zemiaky pridáme dusenú kyslú kapustu s cibuľou a cesnakom. Na vrch položíme opečené kuracie prsia.
- Pekáč s mäsom, zemiakmi a kyslou kapustou dáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 40-50 minút, alebo kým je mäso dobre prepečené a zemiaky mäkké.
Recept 2: Pečené bravčové rebierka s kyslou kapustou a zemiakmi
Suroviny:
- 1 kg bravčových rebier
- 500 g kyslej kapusty
- 4 veľké zemiaky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na pečenie
Postup:
- Bravčové rebierka osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V panvici s rozohriatým olejom opečieme rebierka z oboch strán dozlatista. Potom ich prenesieme na pekáč.
- Kyslú kapustu dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme odstránili nadbytočnú kyslosť. Pridáme ju do pekáča k rebierkam.
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme do pekáča. Osolíme a okoreníme ich podľa chuti.
- Pekáč s mäsom, kyslou kapustou a zemiakmi dáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 1,5 hodiny, alebo kým sú mäso a zemiaky dobre prepečené.
Dúfam, že si tieto recepty vyskúšate a budú vám chutiť! Ak potrebujete ďalšie informácie, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!