Falošná bravčová pečeň recept

Určite! Tu je jednoduchý recept na falošnú bravčovú pečeň:

Suroviny:

  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 250 g hubiek, nakrájaných na plátky
  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 1 lyžička rasce
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Falošná bravčová pečeň recept

Postup:

  1. V hrnci si pripravte šošovicu podľa návodu na obale. Keď je uvarená, nechajte ju v hrnci stranou.
  2. Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridajte huby a nechajte ich orestovať, až kým väčšina šťavy neodparí.
  4. Pridajte pripravenú šošovicu, ovsené vločky, rasce, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte.
  5. Pomocou mixéra alebo mixovacieho prístroja rozmixujte zmes na hladkú pastu.
  6. Zmes vložte do misy a nechajte 15-20 minút odpočívať v chladničke, aby sa stuhla.
  7. Po uplynutí času môžete začať pripravovať falošnú bravčovú pečeň. Vytvarujte zmes do tvaru plátov bravcovej pečene.
  8. Bravčovú pečeň môžete opekať na panvici so trochou oleja asi 3-4 minúty z oboch strán, až kým nezhnedne a nedosiahne peknú chrupavku.

Podávajte falošnú bravčovú pečeň s klasickými prílohami ako zemiaková kaša, dusená kapusta alebo čerstvá zelenina. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g mletého bravčového mäsa (alebo mixovaného mäsa)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 plátky toastového chleba (alebo 50 g strúhanky)
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka (alebo vývaru)
  • 1 čajová lyžička horčice
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava cibule a cesnaku: Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte ich do zlato-hneda.

  2. Miešanie surovín: Do veľkej misy vložte mleté mäso, opečenú cibuľu a cesnak, vajcia, mlieko, horčicu, soľ, korenie a sladkú papriku. Ak používate toastový chlieb, namočte ho v mlieku a potom rozmixujte alebo roztrhnite na malé kúsky a pridajte do zmesi. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa suroviny spojili.

  3. Formovanie a pečenie: Z vytvorenej zmesi tvarujte placky alebo malé bochníčky. Na panvici rozohrejte olej a vyprážajte vymodelované kúsky z oboch strán dozlatista, približne 4-5 minút z každej strany.

  4. Podávanie: Falošnú bravčovú pečeň podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát.

  5. Tip: Môžete ich podávať aj s omáčkou (napríklad s tatárskou alebo horčicovou) alebo ozdobiť zeleninou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *