Pečené bravčové na oregane s dusenou červenou kapustou a knedľou

Pečené bravčové s oreganom, dusenou červenou kapustou a knedľou

Ingrediencie:

  • 600 g bravčového mäsa (plece, kare alebo hruď)
  • 2 lyžice oregana
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 g červenej kapusty
  • 2 jablká
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice octu
  • 4 plátky slaniny
  • 4 knedle

Návod na prípravu:

  1. Očistite mäso a nakrájajte ho na menšie kusy. Osolte a posypte oreganom.
  2. Na panvici zahrejte olivový olej a krátko orestujte nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
  3. Pridajte mäso a opečte ho, až kým nezíska zlatohnedú farbu zo všetkých strán.
  4. Do hrnca vložte nakrájanú kapustu na jemné prúžky a jablká nakrájané na kocky. Pridajte med, ocot a soľ a všetko dobre premiešajte.
  5. Kapustu dusíme na slabom ohni približne 45 minút, občas premiešajte.
  6. Takisto si pripravte knedle podľa pokynov na obale.
  7. Na rozohriatej panvici opečte plátky slaniny do chrumkava.
  8. Podávajte dokončené mäso s dusenou červenou kapustou, opečenou slaninou a knedľou.

Prajem dobrú chuť!

 

Pečené bravčové na oregane s dusenou červenou kapustou a knedľou - 2

2) Pečené bravčové na oregane s dusenou červenou kapustou a knedľou

Ingrediencie

Na pečené bravčové:

  • 800 g bravčového chrbta alebo pleca
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sušeného oregana
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 cibuľa
  • 200 ml vývaru (môže byť aj voda)

Na dusenú červenú kapustu:

  • 500 g červenej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1 jablko (napr. Granny Smith)
  • 2 lyžice jablkového octu
  • 1 lyžica cukru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla

Na knedľu:

Rezne z mletého bôčiku

Rezne z mletého bôčiku

Čítať viac »

  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 1/2 kocky čerstvého droždia (20 g)
  • Štipka soli
  • 1 lyžica cukru

Pokyny

1. Príprava bravčového:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Bravčové mäso dôkladne umyjeme, osušíme a ak je to potrebné, narežeme na plátky.
  3. V miske zmiešajte olivový olej, na jemno nasekaný cesnak, oregano, soľ a korenie. Touto marinádou potrite mäso.
  4. Na panvici osmahnite cibuľu nakrájanú na kocky, kým nebude sklovitá, a preneste ju do pekáča. Na cibuľu položte mäso.
  5. Do pekáča pridajte vývar a zakryte ho alobalom alebo pokrievkou. Pečte asi 1,5 hodiny, občas polievajte výpekom.

2. Príprava červenej kapusty:

  1. Červenú kapustu rozkrájame na jemné prúžky, cibuľu a jablko nakrájame na malé kocky.
  2. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a krátko opražíme.
  3. Následne pridáme kapustu, jablko, cukor a ocot. Dôkladne premiešame.
  4. Dusíme pod pokrievkou približne 30 minút, občas zamiešame. Na konci zohrejeme podľa potreby a dochutíme soľou a korením.

3. Príprava knedlí:

  1. Zo suchého droždia a cukru pripravíme kvások – droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku a necháme stáť asi 10 minút.
  2. V miske skombinujeme múku so soľou, pridáme kvások a vajce, a všetko dôkladne premiešame.
  3. Hnetieme cesto, kým sa neoddeli od stien misy. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste približne 30 minút.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do valcového tvaru, zabalíme do potravinovej fólie a varíme v hrnci s vodou asi 20 minút.

4. Podávanie:

  1. Pečené bravčové mäso nakrájame na plátky a servírujeme s dusenou červenou kapustou a knedľou.
  2. Môžeme si to dôkladne pofotiť, aby ste mohli zdieľať svoje dojmy o chuti a prezentácii.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na pečené bravčové na oregane je fantastický! Už som ho vyskúšal a všetkým veľmi chutilo. Kombinácia s červenou kapustou a knedľou je skvelá. Určite to zopakujem!

  2. ZelenýJablko píše:

    Wow, tento recept vyzerá úžasne! Mám rád jedlá s kapustou, a keď je k tomu aj slanina, tak to nemôže byť zlé. Teším sa, že to pripravím pre rodinu na víkend!

  3. CukorKocka píše:

    Pečené bravčové s dusenou kapustou je moja obľúbená klasika! Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Určite ho vyskúšam, lebo milujem, keď sú jedlá plné chuti!

  4. RybkaNaVode píše:

    Skvelý recept! Veľmi ma zaujal spôsob prípravy kapusty. Nikdy by som si nemyslel, že jablká môžu tak vylepšiť chuť. Ďakujem za inšpiráciu, určite to pripravím už tento víkend!

  5. SlnečnýBlesk píše:

    Pečené bravčové na oregane znie tak dobre! Neviem sa dočkať, kedy to vyskúšam. Aj s tou kapustou a knedľami to musí byť pochúťka. Dúfam, že moje deti si na tom zgustnú!

  6. MackoPusinky píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Odporúčam všetkým milovníkom dobrého jedla ako ja. Kapusta a jablká sú perfektné doplnky ku mäsu. Vrelo odporúčam pripraviť pre priateľov na oslavu!

  7. TancujuciListok píše:

    ‚Dobrú chuť‘ sa tu hodí úplne najlepšie! Každý by mal ochutnať toto jedlo aspoň raz v živote. Je plné farieb a vôní. Ďakujem za skvelý tip na večeru!

  8. !Bublina! píše:

    ‚Pečené bravčové‘ je pre mňa topka! Zbožňujem kombináciu mäsa so zeleninou a knedľou. Tento recept určite pridám do mojej kuchárskej knihy ako obľúbený.

  9. $KreativnyKuchynsky$ píše:

    ‚Oregano‘ dodáva jedlu nádhernú arómu! Pripravila som túto lahôdku aj pre svojich priateľov a boli nadšení! Určite sa k tomu vrátim znova.

  10. @LietajucaSova@ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ znie skvele pri tomto recepte. Pečené bravčové a knedľa sú ideálne spojenie pre rodinné stretnutie. Nemôžem sa dočkať, kedy to pripravím pre všetkých!

  11. Kocúr123 píše:

    Wow, toto jedlo vyzerá naozaj skvele! Pečené bravčové s kapustou a knedľou je klasika. Určite vyskúšam tento recept, vyzerá veľmi chutne a jednoduché na prípravu. Dúfam, že to bude tak dobré ako to vyzerá!

  12. JankoM píše:

    To je presne to, čo mám rád! Bravčové mäso s oreganom a červenou kapustou. K tomu knedľa? Perfektné jedlo na rodinný obed. Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam čoskoro!

  13. ŠťastnáBublina píše:

    Mmmm, to znie fantasticky! Milujem kombináciu kapusty a mäsa. Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho spravím na víkend. Hlavne sa teším na tú voňavú slaninku! Skvelý tip!

  14. LízaD píše:

    Toto je úžasný recept! Bravčové s oreganom je vždy výborné a k tomu červená kapusta – perfektné spojenie chutí. Určite si pripravím aj knedle. Už sa teším na obed!

  15. Radosť55 píše:

    Super nápad! Pečené bravčové je moje obľúbené jedlo a k tomu dusená kapusta? Neznie to len dobre, ale aj zdravo! Ďakujem za tento skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  16. KvetinovýSen píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Bravčové s oreganom a dusenou červenou kapustou znie ako dokonalý obed pre moju rodinu. Teším sa, ako ich prekvapím touto delikatesou!

  17. FunkyMonkey píše:

    …až mi slinky tečú! Kombinácia pečeného mäsa a červenej kapusty je proste skvostná. Rád varím pre rodinu a tento recept im určite urobí radosť. Dám si záležať na prezentácii.

  18. _Slniečko_ píše:

    …až mi slinky tečú! Kombinácia pečeného mäsa a červenej kapusty je proste skvostná. Rád varím pre rodinu a tento recept im určite urobí radosť. Dám si záležať na prezentácii.

  19. _SladkýSníček_ píše:

    …až mi slinky tečú! Kombinácia pečeného mäsa a červenej kapusty je proste skvostná. Rád varím pre rodinu a tento recept im určite urobí radosť. Dám si záležať na prezentácii.

  20. DuhovýHráč píše:

    Tento recept vyzerá veľmi lákavo! Pečené bravčové s oreganom mi príde ako skvelý nápad, navyše milujem červenú kapustu! Určite ho pridám do svojho zoznamu obľúbených jedál.