Pečené bravčové rebierko recept

Určite! Tu sú dva ďalšie recepty na pečené bravčové rebierko:

Recept 1: Bravčové rebierko s medovo-sojovou glazúrou

Suroviny:

  • 500 g bravčového rebierka
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice rybacej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, rybaciu omáčku, cesnak, olivový olej a čierne korenie.
  2. Bravčové rebierko osolte a potrite zmesou glazúry z oboch strán. Nechajte ho marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny (alebo celú noc pre intenzívnnejšiu chuť).
  3. Rebierko potom dajte do pekáča a nalejte zvyšnú glazúru z marinády.
  4. Pecťte v predhriatej rúre na 180 °C asi 40-45 minút alebo kým mäso nie je dobre prepečené a glazúra je karamelizovaná.
  5. Po upečení nechajte rebierko chvíľu odpočinúť pred krájaním. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.

Recept 2: Koriandrové bravčové rebierko

Suroviny:

  • 500 g bravčového rebierka
  • 2 lyžice rozmarínu, nasekaného
  • 2 lyžice koriandru, nasekaného
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Šťava z 1 citróna
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Rebierko si pripravte tak, že ho osolíte a potrite zmesou cesnaku, rozmarínu, koriandru, olivového oleja a citrónovej šťavy.
  2. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, aby sa chute spojili.
  3. Pecťte v predhriatej rúre na 180 °C asi 40-45 minút alebo kým mäso nie je dobre prepečené a šťavnaté.
  4. Pred podávaním nechajte rebierko krátko oddýchnuť. Nakrájajte ho na pásiky alebo navrstvite na tanier a podávajte s vašimi obľúbenými prílohami.

Dúfam, že si tieto recepty vyskúšate a budú vám chutiť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Smajlík123 píše:

    Tieto recepty vyzerajú naozaj skvele! Určite vyskúšam to medovo-sojové rebierko, pretože milujem sladké a slané kombinácie. Ďakujem za zdieľanie, teším sa na varenie!

  2. KuchárkaEva píše:

    Wow, tieto recepty sú fantastické! Koriandrové rebierko znie veľmi chutne, určite to pripravím na rodinnej oslave. S vašimi receptami je varenie radosťou!

  3. RybkaPetra píše:

    Skvelé tipy na rebierka! Milujem variť pre rodinu a tieto recepty sú presne to, čo som hľadala. Teším sa na večeru a určite sa s vami podelím o výsledky!

  4. JasnýLukáš píše:

    Tieto bravčové rebierka vyzerajú neuveriteľne! Som nadšený z týchto chutných kombinácií a už sa neviem dočkať, kedy ich skúsim pripraviť. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. MňamMilan píše:

    Recepty sú super! Medovo-sojová glazúra ma úplne dostala. Takéto jedlo si zaslúži byť na stole častejšie. Určite ich vyskúšam počas víkendu!

  6. KámošJano píše:

    Díky za tieto úžasné recepty! Ja osobne milujem marinované mäso, a tak som nadšený z týchto nápadov. Uvidím, aké bude moje podanie – snáď rovnako dobré ako vaše!

  7. ZabavnýFero píše:

    ‘Koriandrové bravčové rebierko’? Znie to ako niečo z reštaurácie! Určite vyskúšam obidva recepty a pozvem priateľov. Varíte skutočne skvele, len tak ďalej!

  8. _Culina_Anita píše:

    ‘Medovo-sojové’ je presne to, čo potrebujem pre moje chuťové poháriky! Ďakujem za tipy na prípravu týchto rebierok, nemôžem sa dočkať výsledkov.

  9. __Zelená_Anna__ píše:

    ‘Rebierko s glazúrou’ znelo úžasne ešte predtým ako som prečítala ingrediencie. Musím povedať, že to určite zaradím do svojich obľúbených receptov.

  10. _ChutnýTomáš_67 píše:

    ‘Koriandrové’ mäsko? Áno prosím! Vďaka za tieto super návody – po nich mi už iba zostáva pozvať rodinu na večeru a urobiť im radosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *