Určite! Tu sú dva ďalšie recepty na pečené bravčové rebierko:
Recept 1: Bravčové rebierko s medovo-sojovou glazúrou
Suroviny:
- 500 g bravčového rebierka
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice rybacej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
- 2 lyžice olivového oleja
- Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, rybaciu omáčku, cesnak, olivový olej a čierne korenie.
- Bravčové rebierko osolte a potrite zmesou glazúry z oboch strán. Nechajte ho marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny (alebo celú noc pre intenzívnnejšiu chuť).
- Rebierko potom dajte do pekáča a nalejte zvyšnú glazúru z marinády.
- Pecťte v predhriatej rúre na 180 °C asi 40-45 minút alebo kým mäso nie je dobre prepečené a glazúra je karamelizovaná.
- Po upečení nechajte rebierko chvíľu odpočinúť pred krájaním. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.
Recept 2: Koriandrové bravčové rebierko
Suroviny:
- 500 g bravčového rebierka
- 2 lyžice rozmarínu, nasekaného
- 2 lyžice koriandru, nasekaného
- 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
- 2 lyžice olivového oleja
- Šťava z 1 citróna
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Rebierko si pripravte tak, že ho osolíte a potrite zmesou cesnaku, rozmarínu, koriandru, olivového oleja a citrónovej šťavy.
- Nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, aby sa chute spojili.
- Pecťte v predhriatej rúre na 180 °C asi 40-45 minút alebo kým mäso nie je dobre prepečené a šťavnaté.
- Pred podávaním nechajte rebierko krátko oddýchnuť. Nakrájajte ho na pásiky alebo navrstvite na tanier a podávajte s vašimi obľúbenými prílohami.
Dúfam, že si tieto recepty vyskúšate a budú vám chutiť!
Tieto recepty vyzerajú naozaj skvele! Určite vyskúšam to medovo-sojové rebierko, pretože milujem sladké a slané kombinácie. Ďakujem za zdieľanie, teším sa na varenie!
Wow, tieto recepty sú fantastické! Koriandrové rebierko znie veľmi chutne, určite to pripravím na rodinnej oslave. S vašimi receptami je varenie radosťou!
Skvelé tipy na rebierka! Milujem variť pre rodinu a tieto recepty sú presne to, čo som hľadala. Teším sa na večeru a určite sa s vami podelím o výsledky!
Tieto bravčové rebierka vyzerajú neuveriteľne! Som nadšený z týchto chutných kombinácií a už sa neviem dočkať, kedy ich skúsim pripraviť. Ďakujem za inšpiráciu!
Recepty sú super! Medovo-sojová glazúra ma úplne dostala. Takéto jedlo si zaslúži byť na stole častejšie. Určite ich vyskúšam počas víkendu!
Díky za tieto úžasné recepty! Ja osobne milujem marinované mäso, a tak som nadšený z týchto nápadov. Uvidím, aké bude moje podanie – snáď rovnako dobré ako vaše!
‘Koriandrové bravčové rebierko’? Znie to ako niečo z reštaurácie! Určite vyskúšam obidva recepty a pozvem priateľov. Varíte skutočne skvele, len tak ďalej!
‘Medovo-sojové’ je presne to, čo potrebujem pre moje chuťové poháriky! Ďakujem za tipy na prípravu týchto rebierok, nemôžem sa dočkať výsledkov.
‘Rebierko s glazúrou’ znelo úžasne ešte predtým ako som prečítala ingrediencie. Musím povedať, že to určite zaradím do svojich obľúbených receptov.
‘Koriandrové’ mäsko? Áno prosím! Vďaka za tieto super návody – po nich mi už iba zostáva pozvať rodinu na večeru a urobiť im radosť.