Pečené bravčové rebierko recept

Samozrejme! Tu sú ďalšie dva recepty na pečené bravčové rebierko:

Recept 1: Bravčové rebierko s medovo-sojovou polevou

Zloženie:

  • 500 g bravčových rebierok
  • 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice rybacej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Návod:

  1. V miske skombinujte sójovú omáčku, med, rybaciu omáčku, cesnak, olivový olej a čierne korenie.
  2. Osolte bravčové rebierko a potrite ho glazúrou zo všetkých strán. Nechajte marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny (alebo cez noc pre výraznejšiu chuť).
  3. Následne vložte rebierko do pekáča a prelejte ho zvyšnou marinádou.
  4. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40-45 minút, alebo kým nie je mäso dokonale prepečené a glazúra sa karamelizuje.
  5. Po upečení nechajte rebierko chvíľu oddychovať pred krájaním. Podávajte s prílohou podľa svojho výberu.

Recept 2: Bravčové rebierko s koriandrom

Zloženie:

Kuracie prsia dusené

Kuracie prsia dusené

Čítať viac »

  • 500 g bravčových rebierok
  • 2 polievkové lyžice nasekaného rozmarínu
  • 2 polievkové lyžice nasekaného koriandra
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Šťava z 1 citróna
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Návod:

  1. Pripravte rebierko osolením a potretím zmesou cesnaku, rozmarínu, koriandra, olivového oleja a citrónovej šťavy.
  2. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, aby sa chute prepojili.
  3. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C okolo 40-45 minút, alebo kým nie je mäso dôkladne upečené a šťavnaté.
  4. Pred servírovaním nechajte rebierko chvíľu oddychovať. Nakrájajte ho na pásky alebo navrstvite na tanier a podávajte s vašimi obľúbenými prílohami.

Verím, že tieto recepty vyskúšate a prinesú vám radosť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Smajlík123 píše:

    Tieto recepty vyzerajú naozaj skvele! Určite vyskúšam to medovo-sojové rebierko, pretože milujem sladké a slané kombinácie. Ďakujem za zdieľanie, teším sa na varenie!

  2. KuchárkaEva píše:

    Wow, tieto recepty sú fantastické! Koriandrové rebierko znie veľmi chutne, určite to pripravím na rodinnej oslave. S vašimi receptami je varenie radosťou!

  3. RybkaPetra píše:

    Skvelé tipy na rebierka! Milujem variť pre rodinu a tieto recepty sú presne to, čo som hľadala. Teším sa na večeru a určite sa s vami podelím o výsledky!

  4. JasnýLukáš píše:

    Tieto bravčové rebierka vyzerajú neuveriteľne! Som nadšený z týchto chutných kombinácií a už sa neviem dočkať, kedy ich skúsim pripraviť. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. MňamMilan píše:

    Recepty sú super! Medovo-sojová glazúra ma úplne dostala. Takéto jedlo si zaslúži byť na stole častejšie. Určite ich vyskúšam počas víkendu!

  6. KámošJano píše:

    Díky za tieto úžasné recepty! Ja osobne milujem marinované mäso, a tak som nadšený z týchto nápadov. Uvidím, aké bude moje podanie – snáď rovnako dobré ako vaše!

  7. ZabavnýFero píše:

    ‚Koriandrové bravčové rebierko‘? Znie to ako niečo z reštaurácie! Určite vyskúšam obidva recepty a pozvem priateľov. Varíte skutočne skvele, len tak ďalej!

  8. _Culina_Anita píše:

    ‚Medovo-sojové‘ je presne to, čo potrebujem pre moje chuťové poháriky! Ďakujem za tipy na prípravu týchto rebierok, nemôžem sa dočkať výsledkov.

  9. __Zelená_Anna__ píše:

    ‚Rebierko s glazúrou‘ znelo úžasne ešte predtým ako som prečítala ingrediencie. Musím povedať, že to určite zaradím do svojich obľúbených receptov.

  10. _ChutnýTomáš_67 píše:

    ‚Koriandrové‘ mäsko? Áno prosím! Vďaka za tieto super návody – po nich mi už iba zostáva pozvať rodinu na večeru a urobiť im radosť.