Pečené kuracie stehná s kyslou kapustou predstavujú ľahké, lahodné a mimoriadne obľúbené jedlo na Slovensku. Táto súhra prírodných chutí vytvára neodolateľnú kombináciu, ktorá osloví všetkých milovníkov dobrej kuchyne.
Na výrobu tohto jedla budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 1 hlávka kyslej kapusty
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ
– čierne korenie
– majoránka
– olej na pečenie
Pečené kuracie stehná s kyslou kapustou
Návod na prípravu:
1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme, osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Necháme minimálne hodinu odpočívať v chladničke.
2. Kyslú kapustu dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme odstránili nadbytočnú soľ. Nasekáme ju na jemno.
3. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. Cesnak olúpeme a narežeme na tenké plátky.
4. Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme kuracie stehná, doplníme cibuľu a cesnak.
5. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 40-45 minút, pričom občas premiešame.
6. Po upečení vmiešame kyslú kapustu, pridáme trochu vody a dusíme ešte ďalších 20-30 minút, až kým kapusta nezmäkne.
7. Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu.
Tento recept je vynikajúcim spôsobom, ako si vychutnať jedlo bohaté na prírodné chute, ktoré poteší všetky vaše zmysly. Pečené kuracie stehná s kyslou kapustou sú ideálnou voľbou nielen na bežné dni, ale aj na slávnostné príležitosti, kedy chceme svojich blízkych prekvapiť niečím výnimočným. Neváhajte a vyskúšajte tento recept aj vy, určite budete nadšení výsledkom!