Ďakujem za upresnenie! Tu je slovenská verzia receptu na pečeňové halušky s krupicou:
Suroviny:
- 500 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 250 ml vody
- 500 g pečenej bravčovej krkovičky alebo pečenej pečenej pečenej pečenej pečenej pečeniny
- 1 cibuľa
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Pečeňové halušky s krupicou
Postup:
- Najprv si pripravte cesto na halušky. Zmiešajte hladkú múku, vajcia a vodu v miske, kým sa všetky ingrediencie spoja. Cesto by malo byť husté a lepkavé.
- Na panvici si rozohrejte olej na strednom ohni a opálením na drobno nakrájanú cibuľu dozlatista.
- Pridajte pečenú bravčovú krkovičku alebo pečenú pečeň nakrájanú na menšie kúsky. Orestujte mäso, kým nie je zlatisté zo všetkých strán.
- Pridajte vodu do panvice, aby mäso úplne pohltila. Pridajte soľ a mleté čierne korenie podľa svojej chuti. Varíme mäso na strednom ohni asi 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté. Ďalšou možnosťou je použitie tlakového hrnca pre rýchlejší výsledok.
- Keď je mäso uvarné, vyberte ho z vývaru a nechajte ho krátko vychladnúť. Potom ho nakrájajte na menšie kúsky alebo nudličky.
- Vývar od mäsa môžete použiť na prípravu omáčky k haluškám. Pridajte viac vody do vývaru, priveďte k varu a zahustite zmesou vody a múky, aby ste získali hustú omáčku. Ochutnajte soľou a mletým čiernym korením podľa svojej chuti.
- V inom hrnci privarte soľou dochutenú vodu. Pomocou drevenej špachtle alebo strúhadla vytvorte malé halušky z cesta. Môžete vytvoriť asi 1 cm široké hady z cesta a odstrihnúť ich na malé kúsky.
- Varíme halušky vo vriacej vode asi 5 minút, kým nevynoria na povrch. Potom ich scedíme.
- Pridajte uvarené halušky do omáčky s mäsom, premiešajte a nechajte ich povariť asi 5 minút, aby sa všetky chute spojili.
- Podávajte pečeňové halušky s krupicou teplé a môžete ich posypiť nastrúhaným syrom alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť! Bude to lahôdka!
Tento recept na pečeňové halušky je skvelý! Vyskúšal som ho a všetkým to veľmi chutilo. Halušky sú nádherne nadýchané a omáčka dodáva úžasnú chuť. Odporúčam pridať viac cibule, ja to tak mám rád!
Jéj, to vyzerá ako delikatesa! Pečeňové halušky som ešte nikdy nerobila, ale tento recept ma veľmi inšpiroval. Určite ho vyskúšam na víkend, teším sa na tú úžasnú chuť s rodinou!
Veľmi sa mi páči tento recept! Pečeňové halušky sú tradičné jedlo a vždy sú na stole počas sviatkov. Nápad s omáčkou z vývaru je geniálny! Určite si ho zapíšem a pripravím pre moju rodinu.
Wow, pečeňové halušky s krupicou? To je niečo nové! Určite to vyskúšam a urobím aj omáčku podľa vášho postupu. Myslím si, že budú skvelým jedlom na rodinný obed. Ďakujem za recept!
Tento recept vyzerá fakt super! Nikdy som si nemyslel, že pečeňové halušky môžu byť také chutné. Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím a prekvapím svojich priateľov. Určite budú nadšení!
Skvelý recept! Pečeňové halušky sú výborné a ja milujem variť nové jedlá. S touto omáčkou to bude dokonalé spojenie chutí. Už mám v pláne pozvať priateľov na spoločný obed!
Pečeňové halušky sú super nápad! Tento recept sa mi veľmi páči a určite ho otestujem čoskoro. Cítim, že moje deti budú mať radosť z tejto dobroty. Dobrú chuť všetkým kuchárkam!
‘Dobrú chuť!’ toto je presne to, čo som potrebovala počuť pri čítaní tohto receptu. Mám rada tradičné jedlá a pečeňové halušky sú medzi nimi moje obľúbené. Ďakujem za zdieľanie tohto skvostu!
‘Nádhera!’ tento recept ma veľmi zaujal! Nikdy som ich neskúsil robiť doma, ale teraz už viem ako na to! Teším sa na výsledok a určite vás informujem o tom, aké boli chutné.
Toto je presne ten typ jedla, ktorý mám rád! Pečenie halušiek mi vždy robilo radosť a keď vidím tento recept s krupicou… jednoducho nemôžem odolať! Budem musieť hneď zajtra variť!