Halušky do polievky z hladkej múky

Halušky do polievky z hladkej múky? Toto nie je nič iné ako kalsická príprava halušiek. Ako som už písala recept na halušky s pohánkovej alebo kukuričnej múky. Stále je to len o tom, že v miske vymiešame všetko do kopy. Cesto dávam lyžičkou alebo cez tadlo do horúcej osolenej vody. A máme halušky na svete.

Na prípravu halušiek do polievky z hladkej múky budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 1 šálka hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– voda

 

Halušky do polievky z hladkej múky

Postup prípravy:
1. Do veľkej misky si nalejte múku a pridajte do nej trochu soli.
2. Vytvorte v strede múky dieru a do nej roztrhajte jedno vajce.
3. Pomaly pridávajte vodu do múky a miešajte, kým nevytvoríte hladké cesto.
4. Cesto nechajte odpočívať asi 30 minút.
5. Následne si natrieste ruky olejom a z cesta vytvárajte halušky rukou alebo cez poštuchu.
6. Halušky varte vo vriacej osolenej vode, kým nevystúpia na povrch.
7. Potom ich sceďte a môžete pridať do vývarovej polievky.

Tieto halušky budú dokonalým doplnkom každej polievky! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *